Letné tábory v Petržalke si tento rok užijú aj ukrajinské deti

Vďaka finančnej pomoci za zvýhodnenú cenu.

Od vypuknutia vojnového konfliktu na Ukrajine sa Slovensko snaží svojim východným susedom pomôcť cez rôzne materiálne aj finančné zbierky, poskytnutím ubytovania, práce či vzdelávania.

Dôkazom je napríklad stále fungujúce Centrum dočasnej pomoci na Prokofievovej ulici, kde sa pravidelne zdržiava približne 40 Ukrajincov.

Okrem priateľov z OZ Dobrovoľná civilná ochrana, ktorí im ochotne a nezištne pomáhajú, pridávajú pomocnú ukrajinským utečencom aj rôzne organizácie, ktoré sa snažia pre nich vytvoriť vhodné podmienky, aby sa aj napriek všetkému, čo sa deje, u nás cítili čo najlepšie.

Jednou z takých je aj občianske združenie Benitimpredeti, ktoré sa sústredí na najzraniteľnejšiu skupinu odídencov – deti.

Len nedávno im poskytlo bezplatné športové kurzy, tentokrát sú to letné tábory za zvýhodnenú cenu. Deti z Ukrajiny tak budú mať ďalší dôvod na úsmev.

Vďaka dotácii od neziskovej nadácie Nadácia Integra môžu okúsiť skvelé leto v Petržalke plné zážitkov. Prostredníctvom nej získa až 40 detí z Ukrajiny 5-dňový tábor na ZŠ Tupolevova, a to za zvýhodnenú cenu v hodnote iba 50 EUR.

V prípade, ak sa vo vašom okolí nachádzajú ukrajinské mamičky, alebo nejaké poznáte, dajte im vedieť, že denné tábory si môžu užiť aj ich deti.

Prihlášku spolu s informáciami v ukrajinskom jazyku nájdete TU.

 ĎAKUJEME, že spolu s nami naďalej pomáhate.

#petrzalkapomaha

web od 2day