V uliciach nám z kríkov vyrastajú priam umelecké diela

Všestrannosť petržalských makačov nemá hranice.

Ich každodenná práca si vyžaduje dávku zručnosti i kreativity, ich primárnym pracovným nástrojom sú ostré nožnice a dali by sa prirovnať k dizajnérom. Nie sú to krajčíri ani kaderníci, ale petržalskí makači, ktorí sa pod vedením hlavného záhradníka Kristiána pravidelne starajú o strihanie a orezávanie okresných drevín v uliciach najväčšieho zeleného sídliska.

V priebehu pár minút sa tak pod rukami chlapov z oddelenia správy verejných priestranstiev menia kríky a živé ploty často priam na umelecké diela pripomínajúce prechádzku botanickou záhradou.

Cieľom tejto umeleckej tvorby však nie je iba skrášľovanie Petržalky, ale skôr udržiavanie čistoty a poriadku. Neupravené kríky sa totiž často stávajú domovom hlodavcov alebo sú plné smetí, pričom pôda pod nimi býva vyprahnutá. A uznajte, v priestoroch materských a základných škôl je také niečo obzvlášť neželané.

 

 

Aj preto sa o verejné priestory snažíme starať čoraz pravidelnejšie, kvalitnejšie a spomínané sprievodné javy postupne miznú. Ďakujeme za strpenie prípadných obmedzení potrebných pre prácu petržalskej údržby a rovnako za vaše tipy na ďalšie úpravy, ktoré nám môžete nahlasovať na podnety@petrzalka.sk, Messenger aj WhatsApp.

#petrzalkamaka

web od 2day