Šikovní petržalskí pilčíci si doplnili vedomosti

Petržalské dreviny sú v správnych rukách našich makačov.

Orezy stromov v uliciach mestskej časti Bratislava-Petržalka sú v posledných mesiacoch v plnom prúde. Niet sa čomu diviť. Aj víkendová búrka ukázala, že rokmi sa nám na našom zelenom sídlisku nazbierali tisíce drevín, ktoré ich viac než potrebujú, aby neboli nebezpečné pre životy a majetok. Naši makači z oddelenia správy verejných priestranstiev v spolupráci s referátom zelene aktuálne dokážu počas týždňa ošetriť aj 70 stromov. Aby ich práca bola čo najkvalitnejšia, snažíme sa zlepšovať aj odborné spôsobilosti kolegov.

Počas minulého týždňa tak petržalskí makači absolvovali ďalšie odborné školenie, tentokrát pod taktovkou spoločnosti Arbor Vitae práve na tému správneho rezu drevín, ktoré pozostávalo z teoretickej i praktickej časti.

V zmysle najnovších arboristických štandardov a noriem sme sa tak opäť zlepšili v tom, ako má správny orez dreviny vyzerať, či už po bezpečnostnej, zdravotnej alebo presvetľovacej stránke. Samozrejme, aj my sme len ľudia a naša práca nie je dokonalá. O to viac vám ďakujeme za všetky vecné pripomienky a výhrady, ktoré nám ju pomáhajú denno-denne zlepšovať.

O presvetlenie svojho okolia a odstránenia nebezpečných starých či suchých konárov môžete požiadať aj vy. Napíšte nám na podnety@petrzalka.sk alebo využite obľúbené aplikácie WhatsApp a Messenger. Na referáte komunikácie váš podnet radi spracujeme a následne posunieme na vybavenie v snahe mať opäť o čosi krajšiu a zelenšiu Petržalku.

#petrzalkamaka

web od 2day