Potápači znovu narazili vo vodách Draždiaka na nepekné poklady

Voda ale nie je smetiskom.

Črepiny zo skla, pneumatiky , stavebný materiál obrastený ostrými ulitníkmi , plasty či množstvo rybárskeho náčinia. Aj takto vyzerali úlovky potápačov zo Spolku ochrancov vôd OCTOPUS, s ktorými sme aj tento rok spolupracovali na vyčistení dna a brehov Draždiaka od drobného i objemného odpadu. Ten veľakrát predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre návštevníkov jazera, najmä v čase najvyššej kúpacej sezóny, nehovoriac o tunajšej faune a flóre.

Tradičnej upratovacej akcie sa tentokrát zúčastnilo 10 členov organizácie, ktorí boli zaradení do rôznych pracovných funkcií, od potápačov po lodivodov, až po pozemný personál, ktorý dohliadal na priebeh prác zo súše. Sanáciu takto vyzbieraného odpadu zabezpečili obratom naši makači z oddelenia správy verejných priestranstiev.

Vďaka vylovenému a odvezenému odpadu na náklady samosprávy je miera znečistenia nášho obľúbeného letoviska opäť zastabilizovaná.

 

Aj preto upozorňujeme všetkých návštevníkov, aby boli nielen počas leta ohľaduplní k prírode aj iným ľuďom a aby na akýkoľvek odpad využívali smetné koše , v prípade objemného odpadu náš Zberný dvor  alebo sezónne zbery.

Jazero ani žiadne iné vodné plochy nie sú smetiskom a verte, že zbavením sa odpadu tým, že ho pohodlne odhodíte či už do vody alebo hocikam do prírody nič nevyriešite. Samozrejme, česť výnimkám. O to viac ďakujeme všetkým vám, ktorí ste šetrní k prírode aj zdraviu ostatných a v konečnom dôsledku tým prispievate aj ku krajšej a zelenšej Petržalke.

#spolocneEKO
#zelenapetrzalka
#petrzalkapomaha

web od 2day