Aj v Petržalke opekačky len v povolených ohniskách

Vychutnajte si dobroty bez pokút a chráňte lužné lesy.

Teplé počasie vyháňa ľudí z panelákov nášho zeleného sídliska do okolitej prírody. Okrem obľúbených vôd Draždiaka sú častým lákadlom aj lužné lesy, ktoré poskytujú príjemný chládok či priestor na opekanie. Vedeli ste však, že v Petržalke evidujeme iba štyri povolené ohniská? Nájdete ich v lokalitách:

 
 

  • Malý Draždiak #1;
  • Malý Draždiak #2;
  • Veľký Draždiak (pri obratisku autobusov);
  • a Lesík na Dudovej.

Pri zakladaní ohňa nezabúdajte na hlavné zásady, napríklad, že: oheň zakladajte len v ohnisku a len v čase neohláseného nebezpečenstva požiarov; drevo skladujte minimálne dva metre od ohniska; oheň pred odchodom uhaste vodou a pahrebu rozhrabte; nepúšťajte hlasnú hudbu, aby ste nerušili zver či ďalších návštevníkov a že miesto pri odchode zanechajte čisté a bezpečné.

Kým na vyššie spomenutých ohniskách si opekačku s kamarátmi či rodinou užijete bez problémov a pokút, tie ďalšie, predovšetkým v okolí Draždiaka, sú takzvané živelné, a teda vytvorené ľuďmi svojvoľne a nepovolené.

Podľa platných predpisov sa na verejných priestranstvách zakazuje zakladať oheň mimo miest vyhradených na tento účel. Kto poruší toto nariadenie, dopustí sa priestupku. Kontrolu nariadení vykonávajú kolegovia z Mestskej polície. Ak teda zaznamenáte takéto porušenia, odporúčame sa obrátiť priamo na nich prostredníctvom telefónneho čísla 159.

V petržalských lesoch na to upozorňujú aj tabule ZÁKAZ KLADENIA OHŇA. Po obhliadke kolegov nášho referátu čistoty a poriadku môžeme potvrdiť, že sú osadené v dostatočných počtoch, vo vyhovujúcom stave a dobre čitateľné, takže s prípadnými výhovorkami prichytení pri čine asi nepochodia.

Vopred o to viac ďakujeme za dodržiavanie spomenutých pravidiel. Užite si leto s blízkymi pri opekačkách a grilovačkách v zdraví i pohode a ďakujeme, že ste ku sebe ohľaduplní.

#petrzalka

web od 2day