Aj Petržalka sa zapojila do projektu na podporu svetového mieru

Stolný tenis spája ako vo filme Forrest Gump.

Slovné spojenie šport spája platí i v Petržalke. Naša mestská časť sa v zastúpení vicestarostky Jany Hrehorovej s radosťou zapojila do projektu Ideme hrať ping-pooooong, ktorého autorkou a ambasádorkou je Alica Grofová-Chladeková, slovenská stolnotenisová legenda a vicemajsterka sveta.

V období od apríla do júna sa do osláv Svetového dňa stolného tenisu zapojili hneď tri základné školy v správe našej samosprávy, ktoré svojou účasťou podporili hlavý zámer podujatia – mier medzi národmi na celom svete.

Stolný tenis si tak užili aj na ZÁKLADNEJ ŠKOLE BUDATÍNSKA, kde sa počas hodín telesnej výchovy, veľkých prestávok či krúžkov do súťaží zapojilo až 120 žiakov a 20 pedagógov. Na ZÁKLADNEJ ŠKOLE GESSAYOVA zobralo počas telesnej do rúk pingpongovú raketu 86 žiakov piateho až deviateho ročníka. A účasť na projekte pozitívne hodnotia aj naše deti a kolegovia zo ZÁKLADNEJ ŠKOLY PANKÚCHOVA.

 

Bez ohľadu na výsledky, víťazom je opäť každý, kto sa ďalšieho ročníka tejto záslužnej aktivity zúčastnil. Ďakujeme preto usporiadateľom, riaditeľom, učiteľom aj nepedagogickým zamestnancom našich verejných základných škôl za ďalšiu skvelú spoluprácu.

#petrzalkazije

web od 2day