Petržalka oslavuje ďalšie športové úspechy

Ďakujeme za skvelú reprezentáciu.

Na našom zelenom sídlisku vyrastá množstvo športových talentov, o čom sa denno-denne presviedčame na slovenských i svetových súťažiach. V minulých týždňoch nám obrovskú radosť urobilo hneď viacero petržalských klubov.

Skvelým spôsobom si na Majstrovstvách Európy Show Dance v Zakopanom počínala Danubia – klub modernej gymnastiky. Ich tanečná formácia HALO HALO show dance group na čele s trénerkou Erikou Brandnerovou si z Poľska priviezla tri tituly, dve vicemajstrovské trofeje a tri bronzové priečky. Celkovo si tentokrát petržalské talenty vybojovali neuveriteľných 13 finálových účastí.

Šikovníci z petržalskej Športovej školy karate zase na svetovom pohári mládeže v chorvátskej Poreči vybojovali v konkurencii 552 štartujúcich zo 44 krajín jedno zlato a dva bronzy. V kategórii kata U12 nenašiel premožiteľa Branislav Bábel a tretie miesta putovali Jurajov Gendešovi v rovnakej kategórii i Romanovi Hrčkovi (menovec nášho starostu) v kategórii kata U21. Nášmu klubu tiež ešte raz gratulujeme k zvládnutiu skúšok technickej vyspelosti i za pozvánku na slávnostný ceremoniál pre nášho starostu Jána Hrčku.

A vedeli ste, že v Petržalke vyrastajú aj motocyklové talenty? Svedčí o tom aj najnovší úspech Lukáša Kozubíka z Majo racing, ktorý si v triede Ohvale na trati Motokáry Dlhá vybojoval hneď dve pódiové umiestnenia.

 

Nielen týmto petržalským športovcom ďakujeme za perfektnú reprezentáciu našej mestskej časti a držíme im palce v ďalších bojoch so slovenskou i svetovou konkurenciou.

#petrzalkazije

web od 2day