Petržalka maká na opravách ciest i chodníkov

Ďakujeme za vašu trpezlivosť.

Petržalka ako najľudnatejšia samospráva opakovane naráža na sťažnosti obyvateľov nielen na cestné komunikácie, ale aj na priľahlé chodníky či zničené parkoviská.

Pravda je taká, že niektoré z problémových úsekov sme zdedili, iné nahlodal zub času a na poniektoré je naša mestská časť prikrátka, keďže nie sú v našej správe.

Napriek uvedenému nás daný stav nenecháva chladnými a snažíme sa pristupovať k jednotlivým opravám v závislosti od typu poškodenia. Menšie práce na chodníkoch i cestách vykonávame vo vlastnej réžii.

Aj v lete môžete v uliciach vidieť našich petržalských makačov, ktorí opravujú výtlky alebo asfaltujú vybrané úseky.

Pri rozsiahlejších opravách nám pomáhajú kolegovia z externých firiem, ktorí sú na tieto práce oveľa lepšie vybavení a majú s nimi aj viac skúseností. Len v priebehu posledných dvoch mesiacov sa nám takto podarilo opraviť viaceré chodníky i cesty, na ktoré ste nás upozorňovali aj vy prostredníctvom podnetov.

Celkom nový šat tak dostali napríklad chodníky na Pankúchovej, Bradáčovej, Smolenickej či Jasovskej ulici a taktiež frekventovaná cesta na Topoľčianskej. Len tieto opravy nás zo spoločnej kasy stáli približne takmer 172-tisíc EUR.

Vieme, že podobných trás, ktoré by si zaslúžili konečne poriadne chytiť do parády, je podstatne viac.

Aj z tohto dôvodu nepoľavíme a tvrdo makať na opravách našich ciest i chodníkov budeme aj naďalej. Opraviť všetko naraz však nejde hneď, preto vás prosíme o trpezlivosť a zároveň dodržiavanie prípadných obmedzení, ktoré vám môžu komplikovať bežné fungovanie na najväčšom sídlisku. Robíme to pre vás.

A ak máte tip na lokalitu, ktorá potrebuje naozaj akútnu opravu, napíšte nám na podnety@petrzalka.sk alebo využite náš WhatsApp či Messenger.

#petrzalkamaka

web od 2day