Zažeňte smäd pri našich pitných fontánkach

Vlna letných horúčav v uplynulých dňoch zasiahla aj našu krajinu.

Teplota na mnohých miestach láme storočné rekordy , preto je dôležité počasie nepodceňovať, dbať na zvýšenú opatrnosť a riadiť sa odporúčaniami Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hl.m.

Jedným z nich je dodržiavanie pravidelného pitného režimu. Počas horúčav sa odporúča vypiť minimálne 2-4 decilitre tekutín na 10 kilogramov hmotnosti, čo predstavuje približne 1,5 až 3 litre tekutín denne. Toto množstvo sa však zvyšuje u ľudí, ktorí pracujú fyzicky a viac sa potia.

V boji proti smädu pomôžu vám i vašim štvornohým miláčikom aj naše štyri pitné fontánky, ktoré sú v prevádzke až šesť mesiacov v roku. Tri z nich nájdete na Petržalskom korze, konkrétne na Daliborovom námestí, pri podchode na začiatku korza, na Nobelovom námestí a jednu v Psom parku na Wolkrovej ulici.

 

Dobrou správou je, že aktuálne pracujeme na doplnení ďalších pitných fontánok. VIAC INFO prinesieme už čoskoro.

Fontánky sú v našej správe a fungujú zhruba od apríla do októbra v závislosti od počasia. V chladných mesiacoch pred „zazimovaním“ vykonajú pracovníci z oddelenia správy verejných ich dôkladnú údržbu a zabezpečia vyčistenie tak, aby bola chutná a osviežujúca.

Veríme, že tieto pekelné dni prežijete v pohode a bez ujmy na zdraví. Dávajte si na seba pozor.

web od 2day