Kultúrne leto v Petržalke pokračuje

Čaká nás víkend v znamení pohybu a blues.

Z programu Kultúrneho leta v Petržalke 2022 od kolegov z Kultúrnych zariadení Petržalky si bude opäť z čoho vyberať. Tento víkend bude naša mestská časť doslova v pohybe a veríme, že aj vďaka vám. Najprv si však po náročnom pracovnom týždni oddýchneme v našom Letnom kine v Petržalke za budovou Dom kultúry Lúky pri novom slovenskom filme ČIARY, ktorý premietame už v piatok 29. júla o 21:00.

Ešte predtým odštartuje na Veľkom Draždiaku v blízkosti bufetu Barracuda v poradí už 29. ročník festivalu BLUES A RHYTHM’N’BLUES, ktorý zahrá počas celého víkendu vždy od 18:00. Tóny tohto hudobného žánru odznejú v podaní hudobníkov Ľuboša Beňa a Petra Bonza Radványiho, rakúskej Marius Dobra Blues Band (piatok), Milan Konfráter Blues Band a Silvia Josifoska Band (sobota), Bluesweiser či českej Band of Heysek (nedeľa).

Nedeľa bude patriť sľúbenej PETRŽALKE V POHYBE. Začneme v Sade Janka Kráľa, kde bude od 08:00 v ponuke ranná rozcvička s JOGOU. Od 09:00 môžete prísť povzbudiť deti od 5 do 12 rokov v TENISOVOM TURNAJI v podniku MATCHBALL na Budatínskej ul. 1. A o 17:00 je v tých istých priestoroch pre vás pripravená vizuálna akrobatická a žonglérska športová show s basketbalovým mágom Martinom Lecom. Všetkým športuchtivým deťom bude k dispozícií od 10:00 – 13:00 telocvičňa Základnej školy Tupolevova a partia okolo Run For Fun. Na záver dňa o 18:00 si príďte do Sadu Janka Kráľa vyskúšať ZUMBU so Sašou.

Samozrejme, kolegovia z našich kultúrnych zariadení nezabudli ani na najmenších, ktorí sa môžu tešiť na rozprávkovú nedeľu v podaní LUCIA SVOBODOVÁ a Cult Creative o.z. Herci vystúpia so svojím divadelným predstavením VIKINGOVIA – CESTOVANIE NIŤAMI OSUDU od 10:00 do 13:00 v priestoroch Beach Volley Club Draždiak a o 17:00 na ihrisku Detský svet Petržalka City.

 

Kompletný program Kultúrneho leta v Petržalke 2022 nájdete TU. ĎAKUJEME, že ostávate verní petržalskej kultúre aj ďalej a spolu s nami robíte život v našej samospráve pestrejším.

#petrzalkazije

web od 2day