Aká je aktuálna kvalita vody na Veľkom Draždiaku?

Petržalka odpovedá na časté komentáre obyvateľov.

V mnohých komentároch sa pod našimi príspevkami objavili otázky týkajúce sa kvality vody v našom petržalskom mori – Veľkom Draždiaku. Nečudo, veď toto štrkovisko je v lete snáď najobľúbenejším miestom na relax v širokom okolí.

Do pozornosti teda dávame najnovšie údaje od Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. Ten uvádza, že všetky štyri doterajšie merania počas tejto letnej sezóny preukázali vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie, pričom posledný odber bol vykonaný 20. júla.

Z toho vyplýva, že voda vo Veľkom Draždiaku je na kúpanie VHODNÁ.
Keďže však ide o neregulovanú prírodnú vodnú plochu, je vždy namieste dodržiavať nasledovné opatrenia:

  • Nevstupujte do vody, ktorá na základe senzorických vlastností (farba, zákal, priehľadnosť, zápach) pôsobí odpudivo.
  • Skôr než vyrazíte, odporúčame vám vopred skontrolovať stav vybranej prírodnej vodnej plochy či umelého kúpaliska cez týždenné aktualizácie na tomto webe.
  • Pre vašu bezpečnosť tiež nevstupujte do vody, keď ste konzumovali alkohol, alebo keď sa fyzicky necítite dobre. Vedzte, kde máte vlastné limity.

Veríme, že aj vďaka dodržiavaniu týchto pravidiel si spolu užijeme to najkrajšie leto priamo v srdci mestskej časti Bratislava-Petržalka. Vidíme sa opäť cez víkend na akcii Leto na Draždiaku s Petržalkou | AUGUST 2022.

#petrzalskeleto

web od 2day