Práce na znovuotvorení Petržalskej plavárne v plnom prúde

Na plavárni sa pracuje už štvrtým týždňom a výsledky sú jednoznačne viditeľné.

Od 12. júla je naša Petržalská plaváreň kvôli rozhodnutiu jej, už bývalého konateľa dočasne zatvorená. Podľa nás sa tak stalo nelogicky a zbytočne, ale stalo sa. VIAC INFO nájdete TU.

Keďže kolegovia dostali nakázané zostať doma (najskôr cez zmyslené prekážky na strane zamestnávateľa a následne cez nariadené čerpanie dovoleniek) a všetky bazény boli vypustené, skôr ako v sobotu 6. augusta otvoriť brány našej verejnej plavárne nie je možné.

Jej nové vedenie v spolupráci s oddelením správy verejných priestranstiev nášho miestneho úradu tak využilo necelé štyri týždne (na)nútenej odstávky na komplexný audit a nevyhnutnú údržbu, ktorá budove i vybaveniu tohto, stále pomerne nového športového zariadenia viac než chýbala. Veď posúďte sami.

Podľa dostupnej dokumentácie a informácií od zamestnancov nebola povinná a pravidelná revízia elektrických rozvodov v plavárni vykonaná minimálne štyri roky. PETRŽALSKÍ MAKAČI NAPRAVILI.

Takmer všetky núdzové svetlá a asi polovica bežných svietidiel v objekte bola nefunkčná. PETRŽALSKÍ MAKAČI NAPRAVILI, no dočasne budú mať rôzny odtieň a intenzitu, keďže zjednotenie ich výmenou za energeticky menej náročné LED svietenie nám chvíľu potrvá.

Detský bazén tiekol niekoľko minimálne mesiacov. Záruka na všetky nerezové bazény však bola s dodávateľom podpísaná iba na 5 rokov, aj keď ju bežne výrobca ponúka na 10 rokov. Na našu prosbu VÝROBCA BAZÉN OPRAVIL aj po uplynutí dohodnutej skrátenej záručnej doby, za čo mu veľmi pekne ĎAKUJEME.

Nosná konštrukcia budovy, stĺpy a zábradlia, pitné fontány a ďalšie kovové prvky boli kvôli zanedbanej vzduchotechnike a odkladaniu bežnej starostlivosti zhrdzavené. PETRŽALSKÍ MAKAČI NAPRAVILI.

Prieduchy vzduchotechniky nad bazénmi neboli od otvorenia plavárne nikdy čistené a pravidelný servis jej rozvodov dodávateľom tak nebol vykonávaný efektívne. PETRŽALSKÍ MAKAČI S DODÁVATEĽOM NAPRAVILI.

Sanita a vybavenie na toaletách a v sprchách bola poškodená, zanedbaná alebo úplne nefunkčná. PETRŽALSKÍ MAKAČI NAPRAVILI. 

Vzhľadom na stav vzduchotechniky mali viaceré steny opadanú omietku, boli zvlhnuté alebo s náznakmi plesne. PETRŽALSKÍ MAKAČI NAPRAVILI. 

Vybavenie pôvodnej kuchyne za niekoľko desiatok tisíc EUR, ktoré sa počas existencie plavárne využilo len po dobu niekoľkých mesiacov, bolo kompletne zničené hrdzou a vlhkosťou.  PETRŽALSKÍ MAKAČI VYČISTILI A OPRAVILI JEJ PRIESTORY, ktoré by sme v dohľadnej dobe radi opäť sprístupnili pre našich návštevníkov.

 

Ako je možné vidieť, nevyhnutných prác na budove našej verejnej plavárne otvorenej pred približne šiestimi rokmi je viac než dosť. Pritom ide len o práce, ktoré spadajú pod bežnú údržbu a výdavky. Mali sa teda vykonávať priebežne a najmä internými zamestnancami, čim by sa predišlo znehodnoteniu majetku našej samosprávy, zbytočným nepríjemnostiam pre našich hostí aj vysokým nákladom nášho spoločného rozpočtu. Žiaľ, ani vyššie popísané nie je zďaleka všetko a aktuálne pod dozorom nového vedenia plavárne a nášho starostu Jána Hrčku stále prebieha aj interný personálny a finančný audit.

O jeho výsledkoch vás budeme, ako vždy, samozrejme, informovať. Aktuálne predpokladáme, že závery budú jasné niekedy počas jesene. Našou prioritou nateraz zostáva znovuotvorenie našej opravenej, čistej a prívetivej plavárne s viacerými novinkami. O presnom termíne vás budeme informovať ešte v priebehu tohto týždňa. Do tej doby ĎAKUJEME za strpenie i za to, že sa zaujímate o veci verejné spolu s nami.

#petrzalkamaka #petrzalksaplavaren

web od 2day