Petržalka po ďalšej výsadbe opäť zelenšia

Pribudlo v nej sedem líp.

Kto niekedy povedal, že zo spolupráce samosprávy so súkromným sektorom nemôže vzísť nič dobré, bol na omyle. Dôkazom je naša Petržalka, ktorá už neraz partnersky participovala na viacerých verejno-prospešných projektoch, či už ide o zber odpadu, skrášľovanie okolia alebo výsadbu drevín.

Len za predošlé dva roky sme vo svojom katastri vysadili z vlastnej iniciatívy alebo v spolupráci s inými inštitúciami viac ako 140 drevín a tento rok plánujeme doplniť ďalšiu stovku. Najnovšie sme sa zapojili do kampane z dielne spoločnosti MJCH, v rámci ktorej sme na našom území vysadili až sedem mladých líp.Tieto symboly Slovanov si našli miesto na Daliborovom námestí a na Černyševského ulici.

„Výsadba stromov je súčasťou našej cesty ako vylepšovať prostredie okolo nás. A nielen v technológiách, ale aj v oblasti udržateľnosti, estetiky a zdravia,“ hlása o cieli eko projektu spoločnosť, ktorá sa zaoberá digitálnymi technológiami.

 

Pýtate sa prečo práve lipa? Typy drevín sme navrhli tak, aby zapadli do našej celkovej koncepcie rozvoja zelene. Lipa má okrem toho vďaka svojej všetrannosti od nepamäti špeciálne miesto medzi stromami. Jej veľká koruna nielen efektívne pomáha ochladzovaniu, znižovaniu hluku, ale pitie čaju z jej kvetov má aj liečivé účinky, ponúka priestor pre hniezdenie vtáctva a osviežujúci tieň pre okoloidúcich.

Pri výsadbe v budúcnosti košatých stromov bola aj naša vicestarostka Iveta Jančoková: „Teší ma, že vzájomná spolupráca so súkromným sektorom padla na úrodnú pôdu a spoločne sa nám podarilo prispieť k ešte zelenšej a krajšej Petržalke. Už teraz sa teším na to, ako lipy vyrastú a stanú sa z nich majestátne dominanty nášho sídliska.“

Veríme, že vás nové zelené prírastky v uliciach Petržalky potešili a budú vám spríjemňovať čas strávený vonku.

#zelenapetrzalka #spolocneEKO

 

web od 2day