Petržalka chráni zeleň aj pred bobrom

Na Draždiaku nám po novom pomáha vyše 50 metrov pevného pletiva.

V minulosti nám v okolí obľúbeného petržalského mora bobor európsky narobil už párkrát poriadnu šarapatu.

Na parcelách v správe Slovenského vodohospodárskeho podniku i bratislavského magistrátu pri Chorvátskom ramene si zas malý chlpáč pochutil na viacerých stromoch, čím zapríčinil ich poškodenie a nebezpečenstvo pádu.

Keďže bobor patrí k silne teritoriálnym a v našich zemepisných šírkach navyše k zákonom chráneným živočíchom, možnosti, ako proti jeho šanteniu zakročiť, sú pomerne obmedzené.

Kolegovia z nášho oddelenia životného prostredia, územného rozvoja a dopravy sa napriek tomu vynašli a zeleň na Veľkom Draždiaku tvoriacu príjemný tieň sa pred ostrými zubami huňatého hlodavca rozhodli chrániť pletivom.

Za pomoci dobrovoľníkov z projektu Naše mesto 2022 pod hlavičkou Nadácie Pontis sa nám spoločne podarilo osadiť 50 metrov pletiva a ochrániť tak až 17 stromov do výšky jedného metra.

Veríme, že na túto novinku si zvykne aj náš večný hladoš a na oplátku si nájde inú pochúťku, ktorej nahlodanie nebude pre život ľudí nebezpečné. A vám, milí Petržalčania i návštevníci, prajeme príjemné letné relaxovanie v obľúbenom prostredí nášho prírodného kúpaliska.

#zelenapetrzalka

web od 2day