Terasa na Holíčskej 15 je opäť bezpečná

Hrdzavé zábradlie je vďaka petržalským makačom minulosťou.

Petržalka je de facto treťou najľudnatejšou samosprávou v republike, čo znamená, že roboty máme skutočne neúrekom. Navyše, denno-denne od vás dostávame množstvo podnetov, ktoré sa – ak patria do našich kompetencií a rozpočtu – snažíme vždy vyriešiť čím skôr podľa ich závažnosti.

Vzhľadom na množstvo neriešených a desaťročia odkladaných problémov nám to však niekedy trvá dlhšie, ako by sme si želali. No snažíme sa stále zlepšovať.

Samostatnou kapitolou s bohatou históriou a nejasnými majetkovoprávnymi vzťahmi sú petržalské pochôdzne terasy z čias dávno minulých. V správe mestskej časti Bratislava-Petržalka je aktuálne „iba“ ich 16 menších úsekov, ktoré stoja pri niečo viac ako 40 vchodoch do petržalských panelákov.

Za stav ani opravy terás mimo našej správy, ktorých je v našom katastri drvivá väčšina a ktoré patria kolegom z bratislavského magistrátu, súkromným firmám, bytovým družstvám alebo fyzickým osobám zodpovednosť niesť nedokážeme a ani nechceme.

Investovať peniaze z nášho spoločného rozpočtu do cudzieho majetku, ktorého vlastníci sú podľa nás známi a ktorí ho aj napriek tomu nechali schátrať nepovažujeme za správne. Máme množstvo problémov s naším spoločným majetkom, ktoré si zaslúžia nápravu prednostne.

 

V prípade hrdzavého a nebezpečného zábradlia na nájazde terasy Holíčska 15, ktorá na rozdiel od jej poškodeného úseku pred vchodmi 1–3 patrí do našej správy, sme teda zasiahli veľmi radi. Na havarijný stav zábradlia nás upozornil všímavý obyvateľ cez portál Odkaz pre starostu a po overení situácie priamo na mieste sa tak mohli petržalskí makači opäť pustiť do práce.

Všetkým, ktorí nás konštruktívne upozorňujete na nutné opravy ĎAKUJEME za spoluprácu.

A ak aj vám záleží na bezpečnom i peknom verejnom priestore a chcete sa pridať, sme tu pre vás aj na e-maile podnety@petrzalka.sk alebo obľúbených četovacích aplikáciách WhatsApp a Messenger.

#petrzalkamaka

web od 2day