Umelci z celého sveta vdychujú na petržalskom stromorodí život stromom odsunutým na perifériu

Umením sa autori v najľudnatejšej samospráve snažia prispieť k udržateľnosti.

Ako to už býva zvykom, s príchodom niečoho nového musí niečo staré preč. Pri výstavbe električkovej trate v Petržalke na to doplatili stromy v jej okolí.

Časť z nich však aj vďaka našim kolegom z Kultúrnych zariadení Petržalky a umelcom z celého sveta získa šancu na „druhý život”.

Stromy vďaka ich iniciatíve Stromorodie – TREENCARNATION ostanú s nami v ich reinkarnovanej podobe a poslúžia ako lavičky, ihriskové prvky či smerové tabule. Niektoré z nich sa do tohto sveta opäť narodia ako umelecké diela, dotvárajúce charakter konkrétneho miesta.

Súčasťou celého projektu je aj priblíženie kreatívneho procesu, ktorý môžete sledovať v priamom prenose aj vy. Tešiť sa môžete na rôzne sprievodné akcie v podobe prednášok či networkingu s umelcami nielen zo Slovenska, ale aj z Fínska, Rakúska, Islandu, Grécka či Švédska.

V sobotu 20. augusta si organizátori pripravili program aj pre tie najmenšie umelecké duše. Tie sa budú môcť zabaviť na tematickom výtvarnom i keramickom workshope pod vedením profesionálov. Viac informácií nájdete TU.

Celý projekt vyvrcholí 26. augusta v areáli pri detskom ihrisku Petržalka City na Gessayovej ulici, kde si budete môcť pozrieť umelecké diela na vernisáži. VIAC INFORMÁCIÍ NÁJDETE UŽ ČOSKORO TU. 
Majstri na svojich jedinečných dielach pracujú už niekoľko dní. Po svojom príchode naozaj dlho neotáľali a vytiahli z batožín skicáre, sekerky, dláta i motorové píly a pustili sa do práce. 🧑‍🔧

Tešíme sa, keď ľuďom na okolí záleží a veríme, že vzniknuté diela si nájdu nielen funkčné uplatnenie, ale aj priaznivcov z radov verejnosti.

FOTO: Kultúrne zariadenia Petržalky

#zelenapetrzalka #petrzalkazije

web od 2day