MŠ Lachova zrealizovala Projekt „Kto to spieva, čo to vonia?“

Zámer a ciele projektu boli splnené.

V priestore školského dvora MŠ Lachova 31 bol v rámci projektu vybudovaný Areál pre spevavé vtáctvo a liečivé rastliny. Areál deťom priniesol v rámci učiacej záhrady nové prostredie, slúži deťom na aktívne využívanie pre ich rozvoj v sociálnej oblasti, oblasti ochrany a tvorby životného prostredia a v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu, pri ktorom formou zážitkového učenia poznávajú, pozorujú a oboznamujú sa so starostlivosťou o spevavé vtáctvo a tiež starostlivosťou o liečivé rastliny, ich sušenie a využitie napríklad na prípravu čerstvých nápojov, zber a následné sušenie, zhotovenie herbárov, výrobu čajov a bylinkových vrecúšok.

Areál pre spevavé vtáctvo a liečivé rastliny je umiestnený na školskom dvore materskej školy. Je viditeľný a dostupný na pozorovanie obyvateľom žijúcim v blízkosti materskej školy a tým, ktorí budú okolo materskej školy prechádzať.

 

Projekt vnímame ako dlhodobo udržateľný a prospešný pre širokú verejnosť a najmä pre komunitu detí, ktoré navštevujú materskú školu, ich súrodencov a rodičov.

Tento projekt bol realizovaný s podporou Bratislavského samosprávneho kraja sumou 2 360 EUR.

Celý projekt zrealizovala mestská časť Bratislava-Petržalka spolu so svojou spoluúčasťou za 3 180 EUR.

web od 2day