Tvorivé workshopy v DK Lúky presunuté do inej miestnosti

Dôvodom je bezpečnosť detí. Rodičom ďakujeme za pochopenie.

Počas leta si pre vás a najmä vaše prázdninujúce ratolesti kolegovia z Kultúrnych zariadení Petržalky pripravili zaujímavé workhopy s úžasnými lektormi. Ich cieľom je odľahčiť pracujúcich rodičov a zabaviť i vzdelávať našich najmenších, prípadne v nich vzbudiť kreatívne vlohy. Workshopy sa okrem nášho Cik Cak Centra konajú prevažne v klubovni detí s komunitnou záhradou v Dome Kultúry Lúky.

Minulý týždeň sa však na nás obrátili viacerí rodičia, ktorí vyjadrili značnú nespokojnosť s náhlou zmenou obľúbenej miestnosti a preložením workhopov do náhradných priestorov. ČO A PREČO SA STALO? 

Problémom je, že dovtedy využívaná miestnosť bola skolaudovaná ako akumulátorovňa. Technológia a jej priestory vyhotovené podľa vtedy predloženej projektovej dokumentácie sú teda vyhradeným technickým zariadením prevádzkovaným v zmysle príslušných vyhlášok a predpisov. A akumulátorovňa má byť prístupná len údržbe a poučeným pracovníkom.

Ako sme s novým vedením našej rozpočtovej organizácie zistili, že dané priestory, ktoré bývalé vedenie prerobilo na klubovňu a nesprávne vyhradilo pre deti nespĺňajú základné štandardy bezpečnosti a ochrany zdravia, podnikli sme okamžitú nápravu. Miestnosť musela byť v súlade s platnou legislatívou bezodkladne pre pobyt detí uzavretá a program, ktorý v nej prebiehal, tak kolegovia presunuli do inej. Niektoré krúžky tak budú počas pekného počasia prebiehať v exteriéri a pre ďalšie budú zase vyhradené vyhovujúce, zdraviu vyhovujúce a bezpečnostné štandardy spĺňajúce priestory.

Za pochybenie bývalého vedenia našej organizácie i spôsobené komplikácie sa aj v mene kolegov z Kultúrnych zariadení Petržalky všetkým dotknutým rodičom i deťom ospravedlňujeme. Veríme tiež, že malí Petržalčania si čoskoro obľúbia i nové priestory a VIAC INFO nielen o krúžkoch pre naše/vaše deti vám kedykoľvek radi poskytnú priamo kolegovia z Domu kultúry Lúky.

#petrzalka

web od 2day