Okolo Slovenska 2022 odštartuje v Petržalke

Čaká nás nabité cyklistické popoludnie s prológom, časovkou jednotlivcov aj jazdou pre verejnosť. Už 13. septembra na dostihovej dráhe Závodiska.

V utorok 13. septembra od 11:00 obyvatelia a návštevníci najväčšieho slovenského sídliska prvýkrát v histórii privíta cyklistické preteky Okolo Slovenska.

Tradičné podujatie – aj s minuloročnou novinkou v podobe priamych prenosov obľúbenej stanice Eurosport – sa do hlavného mesta vracia po siedmich rokoch. Hoci netradične v opačnom smere, čiže zo západu na východ krajiny, ale za to vo veľkom štýle.

Svoju účasť z kategórie World Tour opäť potvrdil aktuálne najlepší tím sveta Quick Step Aplha Vinyl.

Spolu s ním sa predstavia aj Astana-Qazachstan, Bikeexchange-Jayco, Israel Premier Tech, Jumbo Visma a Bahrain Victorious. Šesticu najlepších doplní rovnaký počet profesionálnych kontinentálnych tímov. Menovite Bardiani CSF Faizané, Eolo Kometa, Equipo Kern Pharma, Caja Rural, Novo Nordisk a Human Powereed Health. Štartovú listinu uzavrie sedem kontinentálnych celkov v podaní Adria Mobil, Mazowsze Serce Polski, ATT Investments, Maloja Pushbikers, Elkov Kasper, VolkerWessels a Dukla Banská Bystrica, pričom nebude chýbať ani slovenská reprezentácia.

“Preteky odštartujú sedemkilometrovým prológom s časovkou jednotlivcov v Petržalke v okolí nádherného zeleného areálu dostihovej dráhy, kde sme si v spolupráci s mestskou časťou a ďalšími partnermi nachystali naozaj bohatý program,” prezrádzajú organizátori na ich webe www.OKOLOSLOVENSKA.com.

Vyraziť z petržalského Závodiska na oficiálnu trať môže s mestskou časťou Bratislava-Petržalka naozaj každý.

Súčasťou medzinárodných pretekov je totiž opäť aj podujatie ENERGIA NA KOLESÁCH. Cieľom hromadnej cyklojazdy je poukázať na prevenciu cukrovky a podporiť tak zdravý životný štýl, REGISTRÁCIA cyklistov bude spustená priamo na mieste od 11:00 a na trať prológu spoločne vyrazíme približne o 13:00. VIAC INFO o sprievodnom podujatí DIAPOZITÍVNA ENERGIA NA KOLESÁCH nájdete TU.

Pútavý program obohatia zaujímavé ceny a fanúšikovia popri trati sa môžu tešiť aj na darčeky z reklamnej kolóny.

Chýbať, samozrejme, nebude ani nabitý sprievodný program v podobe stánkov viacerých partnerov alebo skvelých koncertov. Tešia sa na vás napríklad vynikajúci hudobníci Peter Cmorík s kapelou a Samuel Tomeček s Milujem Slovensko Band.

Nezabudnite preto, že program Okolo Slovenska 2022 štartuje v Petržalke v utorok 13. septembra o 11:00 v areáli štátneho Závodiska. Prológ i časovka jednotlivcov sú v pláne o 16:15 s trasou po Kutlíkovej ulici a Dolnozemskej ceste k čerstvo zrekonštruovanému dielu sochára Karola Lacka – Holubici mieru.

 

Zdroj: www.okoloslovenska.com

A POZOR! Nevyhnutnou súčasťou veľkolepej akcie sú aj dopravné obmedzenia. Počas utorka 13. septembra sa teda šoféri musia pripraviť na dočasnú uzáveru vybraných petržalských komunikácií, konkrétne:

    • Starohájska od 7:00 do 20:00;
    • Kutlíková od 12:00 do 20:00 – v úseku medzi zastávkou „Malý Draždiak“ a Dolnozemská cesta;
    • Dolnozemská cesta od 12:00 do 20:00 – v úseku od križovatky s Gettingovou po križovatku s Kutlíkovou ulicou.
Zmeny sa dotknú aj MHD:
  • Linka 98 – zastávky „Malý Draždiak“ a „Starý háj“ nebudú obsluhované. Zastávka „Kutlíkova“ bude obsluhovaná na nástupišti na Romanovej ul. (nástupište linky 83).
  • Linka 90 – obslúži všetky zastávky, môže však dôjsť k predĺženiu jazdnej doby.

Aj v mene organizátorov z Okolo Slovenska vám vopred ĎAKUJEME za trpezlivosť. Veríme, že čo najviac z vás príde podporiť svojich hviezdnych favoritov a zároveň si spoločne s nami užijete aj skutočne bohatý sprievodný program pre malých i veľkých.

Naša samospráva unikátne podujatie podporila sumou 30-tisíc eur a ďalších približne 20-tisíc eur pridali jej regionálni partneri.

I vďaka nim a oficiálnym partnerom najvýznamnejšieho cyklistického podujatia Slovenska si budú môcť bohaté cyklistické popoludnie všetci vychutnať ZADARMO, a to až do 20:00.

Vidíme sa na štarte!

REGIONÁLNI PARTNERI, ĎAKUJEME: www.bowlingpbc.sk, www.bonet.systems, www.iops.sk, www.grohe.sk, www.kaldewei.cz, www.digmia.com, www.green-bike.sk, www.vsstavby.sk, www.vivask.sk, www.veolia.sk, www.datalan.sk, www.lucron.sk, www.homolafurniture.sk, www.elmolis.sk a www.mis.sk.

web od 2day