Na známosť sa dáva svetu, že nultý ročník Petržalkafestu je tu

Príďte sa rozlúčiť s letom už 9. septembra od 15:00 na Tyršovo nábrežie.

Jeden deň, šesť hudobných interpretov a jedinečná šanca spraviť niečo pre seba, no predovšetkým pre ostatných. 💚

v piatok 9. septembra od 15:00 na vás na najkrajšom brehu Dunaja čaká bohatý program, na ktorom žiadny Petržalčan ani Petržalčanka nesmie chýbať. Areál na Tyršovom nábreží privíta zvučné mená slovenskej hudobnej scény a stane sa tiež dejiskom dobročinného podujatia Na kolesách proti rakovine. Zábava neminie naozaj nikoho.

Pilotný ročník petržalského hudobného festivalu PETRŽALKAFEST 2022 otvorí svojimi songami mladý a talentovaný Matúš Kolárovský alias Yael. Hneď po ňom to na pódiu so svojou fresh indie pop show odpáli The Curly Simon. Svoje legendárne hity zarapujú dobrí chlapci z Moja reč, ktorí sa predstavia v pôvodnom zložení.

Nielen punk-rockových fanúšikov isto rozoskáče Iné Kafe, zatiaľ čo vyznávačov hlbokých textov a výnimočných uchulahodiacich melódií poteší kráľovná slovenského popu Jana Kirschner. Záver večera bude patriť indie-rockovej kapele Billy Barman, ktorá kam príde, tam predvedie nezabudnuteľnú hudobnú show.

Sprevádzať celým podujatím vás bude skvelý Marcel Osztas alias Osťo.

Každý návštevník tiež bude môcť spraviť niečo pre seba a prispieť tak aj tým, ktorí to naozaj potrebujú. O 16:00 totiž z Tyršáku odštartuje v rámci 20. ročníka Na kolesách proti rakovine symbolická jazda Petržalkou spojená so zbierkou pre onkologických pacientov. Celú trasu nájdete TU.

Cieľom zbierky je dosiahnutie finálnej ceny lasera – 20 000 € – na cielenú izoláciu nádorových buniek pacientov. Pôjde o nadstavbové rozšírenie výkonného prietokového cytometra, dôležitého prístroja, ktorý pomáha pri rozpoznaní a charakterizácii nádorových buniek v rôznych typoch krvných nádorov, zlepšuje diagnostiku a tým aj liečbu pacienta. Súčasný stav zbierkového účtu je 14 491 €.

Zúčastniť sa môže ktokoľvek s akýmkoľvek dopravným prostriedkom na kolesách. Akceptujeme bicykle, kolobežky, korčule, skejty, odrážadlá, invalidné vozíky či kancelárske stoličky. Kreativite sa skrátka medze nekladú.

V súťažnom derby sa naša samospráva tentokrát stretne s našimi priateľmi z MČ Ružinov a Vajnory. Zbierka je dobrovoľná a ľubovoľnou finančnou čiastkou môže prispieť úplne každý.

Nemusíte sa báť ani o svoje brušká či pitný režim. K dispozícii bude gastro zóna s tradičnou cigánskou či trdelníkmi. V stánku petržalskej samosprávy na vás budú čakať aj maškrty ZADARMO. Pochutiť si môžete prísť na cukrovej vate či voňavých pukancoch.

VSTUP na PETRŽALKAFEST 2022 je vďaka podpore našej samosprávy VOĽNÝ.

Vidíme sa už zajtra na Tyršáku!

#petrzalkazije #petrzalkafest

web od 2day