Petržalka odpovedá: Petržalské pláže nie sú verejným WC

Opäť sme tu s našou rubrikou Petržalka odpovedá, v ktorej reagujeme na vaše podnety či otázky položené prostredníctvom našich komunikačných kanálov.

Jedným z nich je aj dlhšie evidovaný problém s konskými exkrementmi, ktoré sa občas vyskytujú napríklad v okolí pláže nášho petržalského mora.

Hoci sa nezainteresovaným núka na pohľad jednoduché riešenie – ZAKÁZAŤ VSTUP JAZDCOM na inkriminované miesta, chceli by sme túto skutočnosť bližšie ozrejmiť.

Obmedzenie vstupu jazdcov s koňmi na pobrežné pozemky jazera z legislatívneho hľadiska nie je možné. Rovnako tak nie je možný ich priamy kontakt s vodnou plochou.

Keďže nemožné veci nie sú v našich rukách, rozhodli sme sa konať v súlade s predpismi a zákonmi. Okrem upovedomenia petržalských jazdeckých klubov, by sme radi zdôraznili, že pre všetkých, a to nehovoríme len o obyvateľoch Petržalky, platia všeobecne záväzné nariadenia o dodržiavaní čistoty a poriadku na území našej mestskej časti.

Neodstránenie znečistenia konským trusom sa na základe tohto nariadenia považuje za priestupok, ktorý našich priateľov z Mestskej polície Bratislava oprávňuje kontrolovať dodržiavanie platných predpisov. A keďže na niektoré veci sme sami krátki, rozhodli sme sa požiadať zástupcov polície o zvýšenú kontrolnú činnosť v problematickej lokalite.

Vaše podnety nám však aj naďalej môžete posielať na mail podnety@petrzalka.sk. Ďakujeme, že sa s nami zaujímate o krajšiu a čistejšiu Petržalku.

#zelenapetrzalka

web od 2day