Najbližšie dva týždne nás čaká roznos oznámení o konaní volieb

Prosíme vás o zhovievavosť.

Čochvíľa sú tu regionálne voľby, kde si prvýkrát budeme voliť nielen svojich zástupcov do mestských a miestnych zastupiteľstiev, ale aj do orgánov vyšších územných celkov vrátane ich šéfov.

Spojené komunálne a župné voľby sa konajú v sobotu 29. októbra od 7:00 do 20:00, čo značí, že je najvyšší čas informovať voličov aj písomne.

Pri tejto príležitosti vás UPOZORŇUJEME, že v termíne od 15. do 29. septembra sa uskutoční osobný roznos oznámení o mieste a čase konania regionálnych volieb do domácností, respektíve priamo do vašich schránok.

Znamená to, že v uvedených dňoch môžete v blízkosti vašich rodinných a bytových domov badať zvýšený pohyb cudzích osôb. Prosíme vás preto o ústretovosť, aby ste brigádnikom či iným zamestnancom, ktorí tieto oznámenia budú roznášať, umožnili prístup k priestorom vašich schránok a nekomplikovali im zbytočne prácu.

Radi by sme sa tým vyhli nedorozumeniam z minulosti či prípadným útokom na ľudí, ktorí si iba zodpovedne plnia svoju úlohu.

A keďže najväčšie sídlisko na Slovensku tohtoročné voľby rozdelia na 95 volebných okrskov, kde sú stovky párov šikovných rúk a pozorných očí nevyhnutnosťou, potrebujeme aj vašu pomoc.

Staňte sa súčasťou organizačného tímu volieb a prihláste sa za členov našich okrskových volebných komisií. Odmenou vám bude nielen cenná skúsenosť, ale i finančná odmena v hodnote od 122 EUR v závislosti od funkcie a tiež strava ZADARMO.

AKO NA TO?

  • Kliknite na náš nový web VOLBY.PETRZALKA.sk;
  • vyplňte potrebné údaje v našom registračnom formulári;
  • a zvoľte si vami preferované volebné miestnosti naprieč Petržalkou.

Podmienkou členstva vo volebnej komisii je trvalý pobyt v Slovenskej republike, spôsobilosť na právne úkony, vek viac ako 18 rokov a samozrejme, zodpovednosť, pracovitosť a čestnosť.

Upozorňujeme tiež, že členom volebnej komisie nemôže byť kandidát v príslušných voľbách. Vybraným uchádzačom budeme viac informácií o zaradení do jednotlivých komisií zasielať po 22. septembri.

Vopred vám ĎAKUJEME za strpenie i ochotu prispieť svojim dielom k naplneniu princípov demokracie. VIAC INFO vrátane zoznamu kandidátov do petržalských orgánov nájdete TU.

#petrzalkavoli

web od 2day