Malým Petržalčanom rastie vynovené detské ihrisko na Pečnianskej

Pôjde tak o ďalšiu plochu na hranie pre naše deti.

Referát investičných činností v spolupráci s vysúťaženými firmami pre vás aj naďalej zabezpečuje revitalizácie verejných detských ihrísk v Petržalke.

Tentokrát ide v spolupráci s bratislavským magistrátom o Pečniansku ulicu, kde sa práve v piatok 16. septembra začalo s komplexnej obnovy tamojšieho ihriska.

Dnes došlo k odstráneniu a odrezaniu všetkých starých prvkov a v pondelok odštartujú práce naplno.

V dôsledku montáže nových herných prvkov bude teda plocha od 19. septembra pre verejnosť dočasne uzavretá. Po jej znovuotvorení sa však nielen deti môžu tešiť na parádne novinky:

  • 5 herných prvkov z nerezovej konštrukcie a HDPE dosiek (balančná dráha, lezecká zostava so šmykľavkou, hrazda v dvoch výškach, trojhojdačka s hniezdom, kolotoč na státie);
  • 4 farebné natavovacie hravé značenia na chodníku (húsenica s číslami, skákací panák, twister, labyrint);
  • dopadová plocha pod hernými prvkami bude z bezpečnostného liateho povrchu EPDM, čo je mäkká liata podlaha;
  • prvky drobnej architektúry (8 lavičiek, 2 stojany na bicykle);
  • nízke oplotenie so štyrmi vstupmi.

V rámci našej mestskej časti sa tiež veľmi tešíme zo vzniku ihriskových komunít a pevne veríme, že takáto iniciatíva vznikne aj pri aktuálnom projekte.

Pri starostlivosti o verejné priestranstvá a budovy nám veľmi pomáhajú i podnety od vás, obyvateľov a návštevníkov Petržalky, ktoré nám môžete aj ďalej posielať na e-mail podnety@petrzalka.sk či cez mobilné aplikácie WhatsApp a Messenger.

Vopred vám ĎAKUJEME, že sa staráte spolu s nami. VIAC INFO nájdete na PETRZALKA.sk/udrzba.

#petrzalkamaka

web od 2day