Výstavba petržalskej električky napreduje

Ďakujeme, že ste zhovievaví.

Iste ste si na viacerých miestach v Petržalke všimli ruch na stavbe predĺženia električkovej trate a rovnako okúsili aj s tým spojené dopravné obmedzenia.

Je to preto, že jeden z najväčších dopravných projektov v gescii bratislavského magistrátu, ktorý vznikal aj v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby SR, po nútenej prestávke napreduje v plnom prúde.

O tom, čo sa na stavbe deje, sa vás od začiatku snažíme pravidelne oboznamovať a inak tomu nebude ani dnes. V snahe zvýšiť informovanosť Petržalčanov i návštevníkov sme aj vďaka kolegom z bratislavského magistrátu pripravili krátky sumár. 

  • Na križovatke Jantárova cesta – Rusovská cesta prebieha budovanie takzvaného bypassu, teda obchádzkovej trasy, na ktorú bude odklonená doprava počas výstavby nového mosta pre električky cez Chorvátske rameno.
  • Práce na výstavbe základov uvedeného mosta už aktuálne prebiehajú, pričom súčasne sa začalo i s výstavbou križovatky.
  • Začalo sa s násypom spodku samotného telesa električkovej trate a taktiež s prekládkou jedného z najväčších telekomunikačných uzlov na Slovensku.
  • Kúsok od Námestia Jána Pavla II. sa buduje mostný objekt pre električku a prebieha tu aj veľká prekládka inžinierskych sietí, čo je jedna z najzložitejších a časovo najnáročnejších prác.
  • Pokračujú i búracie práce na depe Janíkov Dvor, kde vyrastie budúce obratisko pre električky. Množstvo materiálu z depa zhotoviteľ zrecykluje a využije na stavbe aj v budúcnosti.

Vývoj prác pri výstavbe predĺženia električkovej trate spájajúcej jeden breh Dunaja s našou mestskou časťou budeme aj naďalej poctivo sledovať, aby sme vám mohli včas podať aktuálne a najmä čo najpresnejšie informácie. Dovtedy vás prosíme o zvýšenú opatrnosť a taktiež trpezlivosť. Výsledok bude stáť za to!

VIAC INFO o celom projekte nájdete na www.PETRZALSKAELEKTRICKA.sk už čoskoro. Vopred vám v mene našich partnerov ĎAKUJEME.

#petrzalka #petrzalskaelektricka

FOTO: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy 

web od 2day