V Petržalke zachraňujú životy ľudia, zvieratá aj paddleboardy

A niektorí z nich stíhajú aj vzdelávať a motivovať mladú generáciu pomáhať tiež.

Dôkazom sú napríklad dobrovoľníci – kynológovia z oz Dog Academy, ktorí počas leta pomocou krátkych prednášok naučili 350 detí, ako prebieha také pátranie po nezvestných osobách z pohľadu psovodov a ich štvornohých parťákov.

Počas siedmich víkendov deti zasvätili do metód výcviku záchranárskych chlpáčov, vysvetlili opodstatnenosť používania záchranárskych GPS systémov, ukázali, akým spôsobom pes hľadá, nájde a označí stratenú osobu.

Deti si sami mohli vyskúšať byť figurantom, ako aj psovodom, mali priamy kontakt so psami, mohli skúšať triky poslušnosti, obratnosti a taktiež sa oboznámili s rôznymi rasami psov.

Z nejedného mladého Petržalčana či Petržalčanky sa vďaka osobnej skúsenosti a citlivému zachádzaniu stali nebojácni jedinci, ktorí už teraz našli svoje budúce poslanie a povolanie.

O zvýšenú bezpečnosť sa zaujímali aj naši plavčíci, ktorých revírom je najväčšie petržalské more. Do ich tímu pribudli noví členovia – záchranárske paddleboardy, ktoré im v krízových situáciách pomáhajú zachraňovať efektívnejšie. A to aj v prípadoch, kedy je v ohrození života viacero ľudí naraz.

Projekty ako tieto u nás v mestskej časti Bratislava-Petržalka vždy radi podporujeme. Aj vďaka nim sa totiž stáva bezpečnejším a krajším miestom pre život. #petrzalkapomaha

web od 2day