Na Lachovej vyrástol ďalší moderný bežecký ovál

Ide už o štvrtý zrekonštruovaný bežecký ovál v areáli škôl v správe mestskej časti po ZŠ Tupolevova, ZŠ Nobelovo námestie a ZŠ Dudova.

Dlhodobým cieľom mestskej časti Petržalka je postupná obnova jedenástich školských areálov, ktoré majú slúžiť na športové vyžitie nielen žiakov, ale aj verejnosti. Otvorené a sprístupnené tak budú pre rôzne športové aktivity všetkým vekovým kategóriám Petržalčanov.

Finančné prostriedky boli poskytnuté z dotácie Podprogram 4 hlavného mesta SR Bratislavy na obnovenie jestvujúceho bežeckého oválu na Základnej škole Lachova 1, ktorý bol v pôvodnom stave s antukou a z dôvodu náročnej údržby bol prerastený burinou.

Zámerom predmetného projektu je obnova školského areálu Základnej školy Lachova. Obnova sa skladala z dvoch krokov. Prvým bolo vybudovanie multifunkčného ihriska na basketbal, hádzanú, malý futbal, loptové hry, nohejbal, tenis, volejbal a ďalším obnova pôvodného antukového bežeckého oválu na tartanovú dráhu, ktorá je hradená z predmetnej dotácie poskytnutej hlavným mestom. Tá má dĺžku 200 m s doskočiskom do piesku a 4 bežecké dráhy.

 

V našej mestskej časti je veľký záujem o beh, ale aj o atletické krúžky a súťaže v behu pre deti a mládež, preto považujeme podporu tohto projektu za osobitne prínosnú pre našich spoluobčanov.
Ukončenia prác a odovzdania areálu do užívania bolo zrealizované 21. 9. 2022.

 

 

Názov projektu: Obnova športového areálu ZŠ Lachova pre verejnosť, MČ Bratislava-Petržalka
Poskytnutá výška dotácie: 85 000 eur
Celkové náklady projektu: 222 828 eur

 

Návštevný poriadok areálu a ihrísk Základná škola, Lachova 1, 851 03 Bratislava

 

1. Správcom areálu a ihrísk školy je Základná škola, Lachova 1, 851 03 Bratislava. (ďalej len „základná škola“).
2. Návštevná doba ihrísk areálu základnej školy pre verejnosť je nasledovná: Počas pracovných od 08:00 do 21:00. Počas sviatkov a dní pracovného pokoja od 8:00 do 21:00.
3. Mimo návštevnej doby je vstup do areálu základnej školy povolený len so súhlasom vedenia školy.
4. Ihriská areálu základnej školy sú v pondelok až piatok počas vyučovania v čase od 8:00 do16:00 vyhradené pre potreby základnej školy, školského klubu detí, resp. pre deti pod dohľadom pedagógov alebo rodičov. Využitie multifunkčného ihriska a atletickej dráhy, ktoré sú súčasťou ihrísk areálu základnej školy, je upravené samostatným návštevným poriadkom.
5. V prípade, že v čase hodín vyhradených pre verejnosť prebieha v areáli školy činnosť ŠKD, krúžková činnosť alebo podujatie organizované školou, je v tomto čase vstup verejnosti zakázaný.

web od 2day