OSOBNOSŤ PETRŽALKY 2022: Jozef Pöstényi – kňaz a pracovník s mládežou

Predstavujeme vám víťazov ankety Osobnosť Petržalky 2022.

V stredu 28. septembra sa v priestoroch Domu Kultúry Zrkadlový háj konal slávnostný galavečer pri príležitosti tradičného podujatia OSOBNOSŤ PETRŽALKY 2022.

Naša mestská časť na ňom už po 24-krát ocenila významné osobnosti, ktoré sa zaslúžili o rozvoj Petržalky.

Čestný titul v piatich kategóriách, ocenenie in memoriam a po prvýkrát aj Cenu verejnosti si osobnosti prevzali z rúk starostu Jána Hrčku a jeho zástupkyne Jany Hrehorovej.

Príbehy ocenených sú také silné a inšpiratívne, že si ich jednoducho nemôžeme nechať iba pre seba. A preto sme sa rozhodli priblížiť ich postupne aj vám, Petržalčanom a návštevníkom.

Osobnosťou Petržalky v kategórii kultúra a rozvoj spoločenského života sa stal don Jozef Pöstényi.

 

 

Povolaním seleziánsky kňaz svoj život okrem Boha zasvätil i práci s deťmi a mládežou.

Jeho primárnym cieľom je z našej budúcej generácie vychovávať slušných ľudí, ktorí svoj život nepremárnia. Aj preto pre ne organizuje rôzne športové i kultúrne podujatia a vytvára takzvané spoločné stretká.

Don Pöstényi vníma výsledky jeho práce pozitívne a je rád, keď za ním prichádzajú i deti jeho odchovancov. Ako hovorí, „vo svojej práci som šťastný a neľutujem, že som v nej prežil takmer celý život.“

V mene našej samosprávy donovi Pöstényimu ešte raz srdečne blahoželáme a ĎAKUJEME, že už dlhé roky patrí k osobnostiam, ktoré robia z Petržalky krajšie miesto pre život.

#osobnostpetrzalky

web od 2day