Veľký Draždiak sa zazelenal

Nie vďaka dvanástim mesiačikom, ale vďaka petržalským makačom.

Jazero Veľký Draždiak patrí k azda najobľúbenejším lokalitám nielen Petržalčanov.

Cieľ jeho návštevy je jasný – relax, šport a zábava. Počas leta je využívaný ako petržalské more a tiež ako miesto pre množstvo sprievodných akcií, ku ktorým patrí napríklad Leto na Draždiaku, Letná vlna fantázie či rôzne turnaje v beachvolejbale alebo tenise.

S príchodom chladnejšieho počasia sa petržalská vodná plocha mení na raj otužilcov potužujúcich i utužujúcich medziľudské vzťahy.

V jeho okolí sa zase prechádzajú zamilované páriky a pre worhoholikov Draždiak predstavuje miesto, kde čerpajú energiu. Skrátka, každý si tu nájde to svoje.

Všakovaké aktivity a množstvo ľudí však prináša aj negatíva. Vidieť ich najmä na poškodenom okolí a utlačenej tráve, ktoré nepôsobia práve vábivo.

S cieľom skrášliť prostredie a vytvoriť väčší priestor pre odpočinok i hru sa petržalskí makači rozhodli na ploche s rozlohou 650 m2 vysadiť nový trávnik.

Tí znalejší určite vedia, čo to obnáša. Samotnej výsadbe predchádzalo nanosenie približne 80 m3 hliny.

Vzhľadom na členitosť terénu trvala jej pokládka tri dni a ďalšie dva týždne sa zasiata tráva dôsledne polievala. Dnes sa už môžeme pochváliť krásnou zelenou plochou za približne 2,5-tisíc eur. 

Či už je pre vás Draždiak miestom oddychu alebo ho vyhľadávate kvôli športu či iným aktivitám, veríme, že aj týmto malým gestom sme prispeli k tomu, aby ste sa pri petržalskom mori cítili pohodlnejšie a lepšie.

ĎAKUJEME, že našu prácu neničíte a prispievate tak ku krajšiemu životu v Petržalke.

#petrzalkamaka #zelenapetrzalka

web od 2day