Toalety na Pankúchovej sa zmenili na nepoznanie

Vďaka dotácii z ministerstva školstva a mestskej časti Bratislava-Petržalka majú škole aj vladári čo závidieť.

Na mieste, kam aj králi chodia pešo, strávime približne rok svojho života. Zrejme už šípite, že reč je o toaletách. Rozprávanie o histórii vzniku splachovacích toaliet, mestských kanalizácií či rituáloch spojených s jednou s najprirodzenejších ľudských potrieb prenecháme kompetentnejším.

My sa radšej pochválime komplexnou rekonštrukciou chlapčenských a dievčenských toaliet, ktorú sa nám podarilo s externými partnermi dokončiť na jednej z 11 základných škôl v správe našej mestskej časti – ZŠ Pankúchova. 

Ak ste patrili k žiakom Pankúchovej alebo sú teraz jej pravidelnými návštevníkmi vaše deti, iste si pamätáte žalostný stav týchto kľúčových priestorov.

Hlavným zodpovedným je ich vek a vzhľadom na povrch základov taktiež konštrukčné chyby.

Tie spôsobovali sadanie múrov a následné pukanie stien, pričom o mokré mapy na múroch sa zase postarala stará prasknutá stupačka.

Dôkladná rekonštrukcia toaliet za viac než 227-tisíc EUR, na ktorú 130-tisíc EUR prispelo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a zvyšok dofinancovala naša mestská časť, napokon obsiahla:

  • sanáciu WC;
  • statické podchytenie;
  • nové obklady, dlažbu i sanitu
  • a sanovanie ležatého zvodu kanalizácie v exteriéri.

Veríme, že naša poctivá práca bude ešte dlho a bez vážnych závad slúžiť nielen súčasnej, ale aj mnohým ďalším generáciám.

Zároveň tiež dúfame, že v budúcnosti žiakov Pankúchovej potešíme i rekonštrukciou bazénovej časti, ktorá sa aktuálne nachádza vo fáze príprav.

#petrzalkamaka

web od 2day