Dušičky – lokálne a udržateľne aj vďaka trhovisku na Mlynarovičovej

Koncom októbra a začiatkom novembra prichádza na cintoríny viac ľudí ako iné dni, aby si zaspomínali na svojich blízkych.S tým však ruka v ruke ide aj túžba zveľadiť miesto ich posledného odpočinku. Aby sme všetci mali viac času, cintoríny pod správou pohrebníctva MARIANUM, vrátane petržalského budú DO 8. NOVEMBRA otvorené aj počas sviatkov od 7:00 do 20:00. Po sviatkoch sa prechádza na zimný režim a cintoríny budú otvorené od 7:00 do 17:00.

Predaj a kúpa umelých kvetov, plastových kahancov, neekologicky vyrobených sviečok tieto dni rapídne stúpa, a to priamoúmerne kope odpadu, ktorá z toho po pár dňoch vznikne.

Hoci na petržalskom cintoríne nájdete nádoby na separovaný odpad, naša spotreba na životné prostredie je stále enormná. Nesťažujme to našej prírode ešte viac a konajme uvedomele aj v prípadoch, kedy chceme našim blízkym, hoci tým, ktorí už nie sú medzi nami, ukázať, že nám na nich záleží.

Skúsme vymeniť umelé svietniky za sklenené, parafínové sviečky za tie, ktoré sú vyrobené napríklad zo sójového alebo včelieho vosku, dovezené umelé kytice za lokálne a živé, najlepšie v kvetináčoch a miesto umelých vencov využime pri tvorení ozdôb kreativitu samotnej prírody.

Všetky potrebné materiály nájdete vďaka petržalskému trhovisku na jednom mieste. Jediný verejný trh v Petržalke ponúka svojim návštevníkom každý deň široké spektrum nielen čerstvých potravín, ale aj lokálnych sezónnych produktov. O pestrej ponuke kvietkov ani nehovoríme.

Počas pracovného týždňa sú tu pre vás vždy nadšené pani trhovníčky a páni trhovníci od 07:00 do 18:00. V sobotu tu predajcov nájdete od 07:00 do 16:00 a v nedeľu  od 8:00 do 15:00.

Na prelome októbra a novembra sa v mestách a na cintorínoch zvýši aj pohyb ľudí. Pre plynulejší chod premávky Dopravný podnik Bratislava posilňuje dopravné spojenia k cintorínom, ako aj personál dispečingu. VIAC INFO o zmenách v MHD nájdete TU.

Ďakujeme, že vám na našej prírode záleží spolu s nami. A želáme vám naozaj pokojné prežitie Sviatku všetkých svätých i Pamiatky zosnulých.

web od 2day