Osobnosť Petržalky 2022: Miroslava Pavlíková – bábkoherečka a aktivistka

Predstavujeme vám víťazov ankety Osobnosť Petržalky 2022.

V stredu 28. septembra sa v priestoroch Domu kultúry Zrkadlový háj konal slávnostný galavečer pri príležitosti tradičného podujatia OSOBNOSŤ PETRŽALKY 2022. Naša mestská časť na ňom už po 24-krát ocenila významné osobnosti, ktoré sa zaslúžili o rozvoj Petržalky.

Čestný titul v piatich kategóriách, ocenenie in memoriam a prvýkrát aj Cenu verejnosti si osobnosti prevzali z rúk starostu Jána Hrčku a jeho zástupkyne Jany Hrehorovej.

Príbehy ocenených sú také silné a inšpiratívne, že si ich jednoducho nemôžeme nechať iba pre seba. A preto sme sa rozhodli priblížiť ich postupne aj vám, Petržalčanom a návštevníkom.

 

Osobnosťou Petržalky v kategórii životné prostredie a ochrana prírody stala Miroslava Pavlíková. Bábkoherečka sa v zmysle hesla „čo do detí investujeme, to nám vrátia“ rozhodla, že čas a vedomosti venuje práve najmladšej generácii, ktorá je pre ňu aj najväčšou motiváciou.

Prihovára sa jej napríklad prostredníctvom relácie Fidlibum v RTVS, ale aj svojimi divadelnými predstaveniami zameranými na ochranu prírody a zdravého životného štýlu.

V covidovom období vznikol v jej réžii aj krátky náučný dokument Rúškobranie, v ktorom sa, tentokrát skôr dospelému publiku, snažila priblížiť myšlienku, že hoci my na covidové obdobie raz zabudneme, príroda si to už bude pamätať navždy.

V mene našej samosprávy pani Pavlíkovej ešte raz srdečne blahoželáme a ĎAKUJEME, že už dlhé roky patrí k osobnostiam, ktoré robia z Petržalky krajšie miesto pre život.

#osobnostpetrzalky

web od 2day