Do lavíc petržalského zastupiteľstva zasadli nové poslankyne a poslanci

Všetkým srdečne blahoželáme.

Vo štvrtok 24. novembra sa v Cik Cak Centre konalo ustanovujúce zasadnutie Miestneho zastupiteľstva Petržalka.

Do čela petržalskej samosprávy na ďalšie štyri roky sa ako nezávislý postavil starosta Ján Hrčka a svojich mandátov sa ujalo zatiaľ 34 poslancov a poslankýň. V decembri doplníme stav na 100 %, teda na 35.

Zloženie zastupiteľstva s počtom 33 kresiel naplno ovládla koalícia Team Bratislava, Progresívne Slovensko a Sloboda a Solidarita. Zostavu dopĺňa dvojica nezaradených poslancov.

Staro-nový šéf samosprávy si dobre uvedomuje množstvo práce, ktoré na poslancov čaká. Dúfa preto v kvalitnú kooperáciu v prospech obyvateľov.

„Verím, že budeme veľmi dobre spolupracovať a čo najviac potiahneme a vyriešime problémy, ktoré nás čakajú,“ povedal. „Občanov nezaujímajú naše spory a nezhody, ale výsledok, ktorý budú o štyri roky odpočtovať,“ uzavrel vo svojom príhovore Hrčka.

Významným bodom programu ustanovujúceho zasadnutia bolo aj ohlásenie zástupcu starostu. Zatiaľ čo v predchádzajúcom volebnom období zastávala post prvej vicestarostky Jana Hrehorová, aktuálne ju na pozícii vystriedala Iveta Jančoková. O tom, kto z poslancov a poslankýň pravú ruku starostu doplní, sa rozhodne v dohľadnej dobe.

V mene mestskej časti Bratislava- Petržalka všetkým novozvoleným zástupcom srdečne blahoželáme a prajeme im veľa síl i energie do ďalšej práce.

Aktuálny zoznam vami zvolených zástupcov nájdete na našom webe a povolebnú Petržalku v číslach s podrobnými výsledkami nájdete TU.

#petrzalkamaka

web od 2day