Do Petržalky zavítal advent plný nádeje. Prinesie nám otvorenie vianočných trhov i koncert Katky Koščovej

Niekto si ho vyrába ručne, iní ho dostanú do daru a tí zaneprázdnenejší si ho zvyčajne kúpia. Hoci prím má hrať fialová, na výber máme každý rok z množstva farieb a tvarov.

Či už zvolíme tradičný alebo moderný, dôležité je, že zdobí našu domácnosť. Presne tak, reč je o adventnom venci, ktorý je hlavným znakom adventu a symbolizuje čas pred príchodom Ježiška. Jeden taký zdobí aj okolie Miestneho úradu Petržalka.

Odpočítavanie štyroch adventných týždňov sa traduje už od 6. storočia, pričom postupné zapaľovanie sviečok sa u nás udomácnilo až od druhej polovice 20. storočia. Každá zo štyroch adventných nedieľ pritom poukazuje na inú hodnotu. Plamienok prvej sviece sa zapaľuje na takzvanú železnú nedeľuprináša NÁDEJ. V cirkevnom zmysle slova ide o nádej príchodu Božieho dieťaťa ako svetla a života, no pre každého z nás môže mať rôzny význam. Ak aj váš domov zdobí čerstvo zapálený adventný veniec, veríme, že vám plamienok jeho prvej sviece prinesie najmä pokoj a radosť v kruhu vašich blízkych.

Ako sme už vopred avizovali, dnes, v prvú adventnú nedeľu, nás čaká aj slávnostné otvorenie petržalských vianočných trhov spoločne s rozsvietením vianočného stromčeka a príhovorom starostu Jána Hrčku. A aby toho nebolo málo, na vianočnú náladu nás naladí skvelá speváčka Katka Koščová s kapelou.

Celý program VIANOČNEJ PETRŽALKY 2022 nájdete TU . Tešíme sa na vás od 18:00 na Námestí Republiky a prajeme vám nádherný začiatok adventného obdobia.

#vianocnapetrzalka

web od 2day