REFERENDUM 2023: Prihlásiť sa na voľbu poštou môžete už len do 2. decembra

V januárovom referende majú voliči s trvalým pobytom na Slovensku možnosť voliť aj zo zahraničia. Požiadať o voľbu musia do 2. decembra.

Nový rok 2023 otvoríme celoslovenským referendom o predčasných voľbách.

V sobotu 21. januára budú môcť podľa zákona k volebným urnám pristúpiť všetci občania, ktorí majú právo voliť poslancov parlamentu.

Zatiaľ čo v prvých spojených regionálnych voľbách bolo možné vyjadriť svoj názor výlučne osobne, tentokrát majú voliči na výber z troch možností:

  • prídu hlasovať osobne vo svojom volebnom okrsku;
  • na základe vopred vydaného hlasovacieho preukazu prídu odvoliť do ktoréhokoľvek volebného okrsku;
  • hlasovať budú poštou.

Práve o poslednú z menovaných možností musíte v prípade záujmu požiadať najneskôr 50 dní predo dňom konania referenda, teda do PIATKA 2. DECEMBRA (vrátane).

Požiadať o voľbu poštou v Petržalke môžete v listinnej podobe na adrese Miestny úrad Petržalka, Kutlíkova 17, 851 20 Bratislava alebo elektronicky na podatelna@petrzalka.sk.

Do žiadosti nezabudnite uviesť nasledovné údaje: meno a priezvisko, rodné číslo, adresu trvalého pobytu v SR a adresu miesta pobytu v cudzine, na ktorej si volič zásielku prevezme.

V prípade splnenia termínu na podanie žiadosti a taktiež jej správneho vyplnenia vám naša mestská časť zašle najneskôr 35 dní predo dňom konania referenda na adresu miesta pobytu v cudzine všetky materiály a obálky určené pre voľbu poštou.

Ak vám teda vaše pracovné alebo iné povinnosti neumožňujú v čase referenda nachádzať sa na Slovensku, poponáhľajte sa a pošlite nám žiadosť o voľbu poštou.

VIAC INFO ako na to nájdete TU alebo na webe REFERENDUM.PETRZALKA.sk.

ĎAKUJEME, že vám spolu s nami na veciach verejných záleží.

#petrzalkavoli #referendum2023

web od 2day