Vandali odpálili nový rok naozaj vo veľkom štýle

Iba žeby nie.

V nedeľu 1. JANUÁRA nás ráno okrem pocitu nádeje z nového – lepšieho čakala aj smutná realita. Vo viacerých lokalitách sme aj vďaka vašim podnetom zaevidovali zničené, pomaľované alebo inak poškodené smetné nádoby.

Keďže samotní páchatelia neboli mestskou políciou prichytení pri čine a nie je v našich možnostiach ani kompetencii ich identifikovať, môžeme len predpokladať, že išlo o „prácu“ vandalov, ktorí si nelegálnym odpaľovaním pyrotechniky užívali silvestrovskú noc naozaj „naplno“.

Za obeť padlo nielen niekoľko plastových košov na psie exkrementy, ale aj desiatka kameninových 150-kilogramových košov na komunálny odpad. Svojím konaním tak nevychovaní odvážlivci spôsobili škody na majetku v stovkách eur.

Nevinné kameninové koše, ktoré prinášajú do verejného priestoru funkčnejšie a efektívnejšie spracovanie odpadu a predchádzajú jeho znečisťovaniu sú nielen kapacitne väčšie, ale aj odolnejšie voči vandalizmu a vonkajším vplyvom. Žiaľ, nie v takej miere, aby odolali agresívnej pyrotechnike.

Správanie neprispôsobivých občanov je pre nás nepochopiteľné a preto budeme situáciu v najbližších dňoch aktívne riešiť aj v spolupráci s Mestskou políciou Bratislava.

Do nového roka vstupujeme s nádejou, že práca našej samosprávy ľuďom nebude ľahostajná a viacerí tiež pochopia, že na zlepšení nášho okolia sa podieľame úplne všetci.

#petrzalkamaka

web od 2day