ZŠ Holíčska zrealizovala projekt „Spoločne EKO – učiaca záhrada“

Zámer a ciele projektu boli splnené.

V priestore školského dvora ZŠ Holíčska 50 bola v rámci projektu osadená informačná tabuľa o lúke, rastlinách a hmyze, kompostér na tvorbu kompostu, hmyzí hotel, nádoba na dažďovú vodu, krmítko pre vtáky, príbytok pre ježkov, 8 vyvýšených záhonov, ale tiež pracovné náradie potrebné k starostlivosti o bylinkové a zeleninové záhony.

Areál priniesol deťom v rámci učiacej záhrady nové prostredie, slúži deťom na aktívne využívanie pre ich rozvoj v sociálnej oblasti, oblasti ochrany a tvorby životného prostredia a v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu, pri ktorom formou zážitkového učenia poznávajú, pozorujú a oboznamujú sa so starostlivosťou o rastliny, tvorenie kompostu a jeho ďalšie využitie. Môžu tiež pozorovať rôzne druhy vtákov a hmyzu, ktoré sa v rámci plochy vyskytnú. Učitelia sa zúčastnili odborného workshopu s lektorkou environmentálnej výchovy a vzdelávania k témam úzko súvisiacim k realizácii ich projektu.

 

Jednotlivé položky z projektu sú rozmiestnené na školskom dvore základnej školy. Projekt vníma mestská časť ako dlhodobo udržateľný a prospešný najmä pre komunitu detí, ktoré navštevujú základnú školu.

Tento projekt bol realizovaný s podporou Bratislavského samosprávneho kraja sumou 1902,36 EUR. Celý projekt zrealizovala mestská časť Bratislava-Petržalka spolu so svojou spoluúčasťou za 157,49 EUR.

 

web od 2day