Januárové číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste do vašich schránok

Nájdete ho aj v petržalských verejných inštitúciách.

Aj v novom roku sa môžete tešiť na pravidelný prísun aktuálnych udalostí a faktov z najväčšieho sídliska v podobe samosprávnych novín Naša Petržalka.

Ak ste na ne zvedaví, pohodlne sa usaďte a začítajte sa do malej ochutnávky noviniek a zaujímavostí z diania v mestskej časti Bratislava-Petržalka. V prvom tohtoročnom čísle sa okrem iného dozviete:

  • Aká bola Petržalka 2022 očami matriky? Vo veľkej štatistike zo života obyvateľov zistíte napríklad aj to, že naše zelené sídlisko čoraz viac láka aj ľudí zo zahraničia.
  • Žijú medzi nami; volebné dni, rokovania i zasadnutia miestneho zastupiteľstva by sa bez nich nezaobišli, no pomáhajú aj so spracovaním schválených návrhov a zápisníc. Zoznámte sa s petržalskými úradníčkami, tentokrát z Referátu organizačných vecí Miestneho úradu Petržalka, a zistite čo je náplňou ich práce, aké rôzne situácie riešia a čo pre nich predstavuje najväčšiu výzvu.
  • Novozvolení poslanci a poslankyne petržalského miestneho zastupiteľstva majú za sebou necelé dva mesiace vo funkcii. Ako hodnotia priebeh úvodných zasadnutí, ktorým dominovalo schvaľovanie rozpočtu, sa dozviete v Petržalskej obývačke na strane 9.
  • Pozostatky komunistického režimu badať aj v názvoch niektorých petržalských ulíc. Gordický uzol v podobe ne-/premenovania Námestia hraničiarov rozsekneme na stranách 10 – 11.
  • Chýbať samozrejme nebude ani petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Pevnou súčasťou novín nielen pre petržalských seniorov bude už tradične aj naše sudoku.

Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz na PETRZALKA.sk/noviny alebo v mobilnej aplikácii Petržalka.

Nezabudnite nám tiež dať v komentároch vedieť, či sa noviny dostali až ku vám. ĎAKUJEME!

#nasapetrzalka

web od 2day