Petržalka športuje a podporuje veľké kluby

Tie si vďaka dotáciám tento rok polepšia o takmer 197-tisíc.

Nezáleží na tom, ktorému športu sa venujete, dôležité je, že okrem pozitívnych zdravotných účinkov je po fyzickej aktivite každý z nás oveľa šťastnejší. A my predsa chceme, aby obyvatelia najľudnatejšej mestskej časti boli šťastní. Nielen z tohto dôvodu pravidelne podporujeme petržalský šport, ktorého neodmysliteľnou súčasťou sú naše veľké športové kluby. Práve im patrí časť z celkového rozpočtu našej samosprávy, presnejšie 1 % z podielu na dani z príjmov fyzických osôb za minulý rok.

Termín na podanie žiadostí o finančný príspevok využilo 13 našich klubov. Splnenie podmienok už tradične koncom februára posudzoval vecne príslušný útvar Miestneho úradu @‌Petržalka a Komisia športu miestneho zastupiteľstva.

O konečnom pridelení finančnej podpory rozhodovali v utorok 14. marca naši poslanci na zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Dotáciu napokon dostali všetky oprávnené kluby, pričom výsledná suma príspevkov sa vyšplhala až na 196 782 EUR.  V porovnaní s predchádzajúcim rokom tak napriek výrazne nižšiemu rozpočtu ide o navýšenie o takmer 12-tisíc EUR. Keďže počet odmenených klubov oproti predchádzajúcemu roku takisto vzrástol (z 10 na 13), príspevky pre jednotlivé kluby boli adekvátne prerozdelené podľa stanoveného vzorca.

Veríme, že (kluby) prostriedky využijú čo možno najefektívnejšie a aj naďalej nám budú prinášať radosť svojimi skvelými výsledkami. Na oplátku pre nich pripravujeme skvalitnenie siete športovísk, čoho dôkazom je aktuálne budovanie bežeckého oválu na Gessayovej alebo pripravovaný projekt športovej haly na Pankúchovej“, uviedol k záverom rozhodnutia zastupiteľstva starosta Petržalky a aktívny športovec Ján Hrčka.

Všetkým úspešným žiadateľom, konkrétne FC Petržalka, ŠPORTOVÁ ŠKOLA KARATE, Gymnastické centrum Bratislava, BSC Bratislava, MŠK Iskra Petržalka – KIDS, Hockey club Petržalka 2010, Karate Klub Seiken Bratislava, Run For Fun, ŠKP hádzaná, DANUBIA – klub modernej gymnastiky, ŠK JUVENTA Bratislava, TK Petržalka a TopTenis – srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

Sme veľmi radi, že aj takýmto spôsobom môžeme pomáhať pri rozvoji pohybu a športu našich obyvateľov a robiť tak z Petržalky zdravšie a šťastnejšie miesto pre život.  #petrzalkasportuje

web od 2day