Povesť zeleného sídliska je v dobrých rukách dobrovoľníkov

Čistota je u nás v Petržalke prioritou. Naši makači denne v uliciach pracujú na tom, aby ste sa vy, naši obyvatelia, ale i návštevníci cítili na najľudnatejšom sídlisku dobre i bezpečne. Starajú sa o čistotu verejných priestorov či funkčnosť zanedbaných prvkov v priestore. Jednoducho, snažia sa byť vždy tam, kde sa niečo deje a je potrebná ich pomoc a superschopnosti.

No ako je už zvykom aj u iných superhrdinov, kde tu vidíme aj ich pomocníkov, ktorí síce nehrajú hlavnú rolu kasového trháku, no ich práca je rovnako neoceniteľná a aj samotní superhrdinovia vedia, že by bez nich nemohli byť tam, kde sú. Veď ani Batman by nebol tam, kde mal byť, nebyť Robina a Sherlock by niektoré úlohy bez Watsona možno riešil dodnes.

Presne takými dôležitými „parťákmi“ sú aj naši aktívni Petržalčania a Petržalčanky, ktorí sa zaujímajú o svoje okolie a každú neplechu či znečistenie nám hlásia cez naše komunikačné kanály. Niektorí z nich sa dokonca priamo v teréne rozhodnú dobrovoľne vziať veci priamo do svojich rúk.

 

V marci sa tak aj vďaka odhodlaným dobrovoľníkom a zamestnancom Covestro Slovakia podarilo vyčistiť okolie obľúbeného letného prírodného kúpaliska – Malého a Veľkého Draždiaka. Aktívna skupinka približne dvadsiatich Petržalčanov a Petržalčanie sa spolu stretla aj v okolí Haanovej a Dolnozemskej ulice, kde spoločne vyzbierali takmer 3000 litrov odpadu všakovakého druhu.

Takýmto odhodlaným občanom je radosť poskytnúť i rukavice a vrecia rovnako, ako to aj v tomto prípade urobili kolegovia z referátu čistoty a poriadku. Odpad zase pozbierali a odviezli na miesta, kde sa oň postarajú tým správnym spôsobom a nebude musieť zavadzať na voľnom priestranstve petržalskí makači.

Všetkým našim poriadkuchtivým obyvateľom by sme chceli aj v mene našich kolegov z oddelenia správy verejných priestranstiev povedať jedno veľké ĎAKUJEME a odkázať im, že i oni sú naši superhrdinovia.

#zelenapetrzalka

web od 2day