Aj Petržalka si užila bratislavský marathon

Ďakujeme za jedinečný (nielen) bežecký zážitok.

Komu sa nelení, tomu sa zelení. Potvrdilo sa nám to i počas uplynulého víkendu, kedy sa v Bratislave konal jeden z najväčších bežeckých sviatkov – ČSOB Bratislava Marathon 2023. A farby Petržalky v aktuálnom, už 18. ročníku tentokrát hájilo až 100 bežcov. WOW!

Sobota už tradične patrila najmladším športovcom a seniorom. Preteky budúcej generácie sa konali pod záštitou starostu Jána Hrčku, ktorý v mene našej samosprávy malým bežcom rozdal i praktické darčeky.

Skutočnosť, že vek je len číslo, dokázali zase seniori z petržalských denných centier a klubovne., ktorých prišla podporiť aj naša prvá vicestarostka Iveta Jančoková. A ako vidieť aj na fotografiách, naši najstarší si preteky užili.

Nedeľnú štafetu na hlavnom podujatí už prebrali miestni poslanci a poslankyne spolu s kolegami a kolegyňami z Miestneho úradu Petržalka. Obzvlášť dobrý výsledok dosiahli naši Petržalskí driapači asfaltu, ktorí sa v kategórii Maratónska štafeta umiestnili na skvelej 16. priečke z celkovo 125 hodnotených tímov. Blahoželáme!

ĎAKUJEME všetkým, ktorí sa rozhodli obliecť do zelených tričiek a bez ohľadu na kondičku si zmerali sily s profi slovenskými i svetovými bežcami. Veď pre niektorých to boli vôbec prvé preteky v živote.

Veľké poďakovanie patrí i priateľom z tímu Bratislava Marathon a ich partnerom za skvelú organizáciu i nezabudnuteľné zážitky, ktorých jedinečnú atmosféru budeme ešte dlho nasávať.

V neposlednom rade pozdravujeme nášho primátora Matúša Valla, ktorý so svojím magistrátnym tímom rovnako driapal asfalt maratónskej štafety či župana Bratislavského kraja Juraja Drobu, ktorý po boku Kali a Peter Pann slávnostnými výstrelmi štartoval bežecký pelotón.

Vidíme sa všetci spoločne opäť o rok a veríme, že nás bude opäť o čosi viac!

#petrzalkasportuje

web od 2day