Jarná deratizácia verejných priestranstiev štartuje v Petržalke už 11. apríla

Keď sa povie slovo „potkan“, mnohé (nielen) ženy s vreskotom, strachom v očiach a valčekom v ruke skáču na stoličku.

Iní si zase predstavia slávneho rozprávkového potkana s kuchárskou čapicou a vycibreným kulinárskym umom. Nuž, proti vkusu žiaden dišputát, isté ale je, že vidieť tieto huňaté tvory pobehovať po ulici či nebodaj v pivnici a nedajbože vo vlastnom byte, už nie je veru med lízať.

S blížiacim sa jarným obdobím, kedy sa zvyšuje migračná vlna hlodavcov, najmä potkanov, prichádzajú na rad naši „potkaniari“ s čarovnou píšťalkou, ktorí jej magickým zvukom zhypnotizujú každý kožúšok z ríše myšovitých tvorov s dlhým chvostíkom. Samozrejme, v skutočnosti máme na mysli pravidelnú celoplošnú jarnú deratizáciu VEREJNÝCH PRIESTRANSTIEV nariadenú Regionálnym úradom verejného zdravotníctva hlavného mesta so sídlom v Bratislave. Tá sa vykonáva najmenej dvakrát ročne (jar a jeseň) biocidnými prostriedkami určenými a schválenými na tento účel.

Radi by sme vás preto upozornili, že jarná deratizácia v našej Petržalke bude prebiehať OD 1. APRÍLA DO 31. MÁJA. Prosíme vás, aby ste v tomto období dohliadali obzvlášť na to, čo konzumujú vaši domáci miláčikovia.

VIAC INFO o celoplošnej deratizácii nájdete TU.

A nezabúdajte, zabrániť nežiaducemu množeniu hlodavcov vieme spoločnou zodpovednosťou. ĎAKUJEME, že nekŕmite voľne žijúce zvieratá a nenechávate zvyšky potravy na verejnom priestranstve.

#petrzalkapomaha

web od 2day