Petržalka dokončuje ďalšie vynovené ihrisko na Haanovej ulici

Myslite na bezpečnosť a do ukončenia prác naň nevstupujte.

Na najľudnatejšom sídlisku Petržalka sa stále niečo deje. Častým úkazom sú všakovaké úpravy a opravy, ktorými reagujeme či už na vše podnety alebo na zub času, ktorý nám často spôsobuje nemalé vrásky na čele.

Azda najviac opráv sa v uplynulom roku dočkali verejné detské ihriská v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka, medzi ktoré patrí i herná plocha na Haanovej 19 – 21.

Medzi parádne novinky pribudlo napríklad 8 nových certifikovaných herných prvkov; dvojvežová zostava (2 šmykľavky, schodíky, lanový most, lezecká stena, šikmý výlez, tunel); gymnastická zostava (kruhy, hrazda, lanová sieť, rebriny, tyč na šplh, lezecká stena); závesné hojdačky s 3 sedákmi (malé deti, veľké deti, hniezdo); pružinová hojdačka pre jedno i dve deti; 1 kolotoč či 3D EPDM balančná dráha a lezecko-balančný prvok pre malé deti.

Ako iste viete, niektoré opravy je možné vykonávať počas celého roka, iné si však vyžadujú špeciálne podmienky. Najmä tie poveternostné.

A k takým patrí aj inštalácia vrchnej farebnej vrstvy, ktorá na Haanovej doteraz chýba. Konkrétne ide o povrch z gumovej takzvanej EPDM podlahy, v prípade ktorej musel vysúťažený zhotoviteľ počkať na vhodnejšie počasie, aby mohol dodržať správny technologický postup.

Následne budeme v prácach pokračovať. Na rad príde osadenie smetného koša i šiestich kusov lavičiek MADE IN PETRŽALKA v priestore ihriska. Záverečnou bodkou za kompletnou revitalizáciou bude doplnenie nového piesku v pieskovisku, a to všetko za výdatnej asistencie petržalských makačov.

S výmenou povrchu sa začne V PONDELOK 17. APRÍLA.

Realizácia ďalších prác je naplánovaná približne na ďalšie dva týždne. Veríme, že nám počasie dopraje, no dovtedy bude ihrisko pre verejnosť DOČASNE UZAVRETÉ.

Prosíme preto rodičov, starkých, tety, strýkov a všetkých ďalších zákonných zástupcov, aby dodržiavali naše výzvy a na ihrisko do ukončenia jeho revitalizácie nevstupovali. Chránite tým nielen seba, ale predovšetkým naše malé Petržalčatá, ktoré si po otvorení ihriska budú môcť jeho dary užívať ešte o čosi viac.

Pri starostlivosti o verejné priestranstvá a budovy nám veľmi pomáhajú aj podnety od vás, obyvateľov a návštevníkov Petržalky, ktoré nám môžete posielať aj na na náš nový web http://PODNETY.PETRZALKA.SK alebo e-mail podnety@petrzalka.sk či cez mobilné aplikácie WhatsApp a Messenger.

Vopred vám ĎAKUJEME, že sa staráte spolu s nami. VIAC INFO nájdete na http://PETRZALKA.sk/ihriska.

#petrzalkamaka

web od 2day