Susedský Deň Zeme opäť prichádza do Petržalky

Chráňte našu planétu i zelené sídlisko.

Deň 22. apríl prakticky od roku 1969 patrí celosvetovým oslavám Dňa Zeme.

Vznikol s cieľom upozorniť ľudstvo na vplyv ničenia životného prostredia a rozvíriť tak diskusiu o možných riešeniach tohto zásadného problému.

Prinavrátenie zdravia našej planéte je mimoriadne dôležité aj pre obyvateľov a obyvateľky nášho zeleného sídliska. Preto vítame akékoľvek snahy a iniciatívy o jeho čistenie, upratovanie či zveľaďovanie.

K jedným z takýchto zelených podujatí už tradične patrí i Susedský deň Zeme, ktorý vďaka našim kolegom z Kultúrnych zariadení v Petržalke nebude chýbať ani tento rok.

V SOBOTU 22. apríla od 10:00 do 20:00 na vás čaká komunitné podujatie plné zaujímavostí, pohybu, vzdelávania či kultúry, kde si príde na svoje naozaj každý:

  • 10:00 – 12:00, čistenie okolia DK Lúky s miestnymi poslancami i dobrovoľníkmi. REGISTRUJTE SA VOPRED do 21. APRÍLA 2023 do 13:00 na dkl@kzp.sk.
  • 10:00 – 16:00, Králičí hop na Lúke za DK Lúky. Podmienkou je vek od 7 rokov pre súťažiaceho a minimálne 5 mesiacov pre králika.
  • 13:00 – 14:00, S Petržalkou o Petržalke – verejná diskusia s petržalskými vicestarostkami Ivetou Jančokovou a Michalou Kozákovou a vašimi volenými zástupcami Jurajom Valocsayom a Michalom Sabom, ktorý je zároveň vicežupanom Bratislavský kraj pre životné prostredie.
  • 15:00 – 20:00 sa pri príležitosti Svetového dňa stolného tenisu v telocvični DK Lúky uskutoční druhé športové priateľské stretnutie v tomto roku. Predviesť svoje zručnosti v ňom môžete i vy. Nezabudnite sa vopred registrovať na dana.fabryova@kzp.sk, a to do 19. 4. 2023 do 13:00. Podujatie sa realizuje pod záštitou starostu mestskej časti Bratislava-Petržalka Jána Hrčku.
  • Zelený deň v Petržalke zavŕši slovenská premiéra českého filmu s názvom Svědectví: pravda, která měla zůstat skryta. Tešíme sa na vás o 18:00 v Kine Lúky.

Týmto naša ponuka zďaleka nekončí. Celý program nájdete vo facebookovej udalosti. 

Ako už býva zvykom, Susedský deň Zeme sa uskutoční v rámci Bratislavských mestských dní pod záštitou Bratislavského kultúrneho a informačného strediska. Ich súčasťou budú až do nedele 23. apríla aj ďalšie krásne aktivity plné zábavy, ktoré stojí za to navštíviť.

VIAC INFO vrátane celého programu nájdete na webe www.BKIS.sk/bratislavske-mestske-dni.

I keď vybrať si z bohatého programu dá určite zabrať aj tým najväčším fajnšmekrom, veríme, že sa vidíme v čo najhojnejšom počte. A nezabudnite, že na Deň Zeme nemusíme čakať celý rok, ale môžeme si ho urobiť i maličkosťou každý deň. ĎAKUJEME, že vám na našej planéte spoločne s nami záleží.

#zelenapetrzalka #bmd #kulturavmeste #petrzalkazije

web od 2day