Brány MŠ Iľjušinova sa zahalili do modrého rúcha

Aj vďaka vám vieme, že rôznorodosť má v Petržalke svoje miesto.

Na začiatku apríla, konkrétne druhý deň v mesiaci, sme si pripomínali Svetový deň autizmu, počas ktorého sa na modro vysvietila nielen naša Holubica mieru na Dolnozemskej ulici.

Pár dní v predstihu totiž na brány materskej školy Iľjušinova, začali pribúdať modré stužky od žiakov, vyučujúcich i všímavých obyvateľov na znak úcty a spolupatričnosti k osobám s poruchou autistického spektra (PAS).

Spolu s týmto cieľom si však v materskej škole stanovili ešte jeden – vytvoriť nový svetový rekord v počte uviazaných mašlí. A podarilo sa im veru aj to – už druhýkrát po sebe.

Kým minulý rok sa do knihy rekordov zapísali s počtom 782, tento rok počet stužiek pokoril hranicu 2116 modrých ozdôb, ktoré tak zahalili vstupnú bránu škôlky do modrého závoja a ukázali, že naše sídlisko je plné otvorených a tolerantných Petržalčanov a Petržalčaniek, ktorí malým-veľkým gestom vyjadrili aj to, že rôznorodosť je na zelenom sídlisku vítaná a bez nej by to nebolo ono.

ĎAKUJEME nielen všetkým, ktorí spolu s nami vyjadrili úctu ľuďom s PAS, ale tiež tým, ktorí sa o nich od mala starajú a vychovávajú z nich plnohodnotných a inšpiratívnych jednotlivcov, či už v škole alebo doma.

Niektorých z nich sme vyspovedali aj v poslednom diele nášho podcastu Z petržalskej obývačky. Ak ste ho ešte nepočuli, odporúčame to ihneď napraviť. Je plný rád a skúseností tých, ktorí s ním žijú v každodennom kontakte.

#petrzalkapomaha

web od 2day