Petržalka vylepšuje okolie Veľkého Draždiaka

Alebo ako sa hovorí, komu sa nelení, tomu sa zelení.

Zletnieva sa, a to pre mestskú časť Bratislava-Petržalka znamená jediné – dôkladne sa pripraviť na hlavnú sezónu oddychu.

Okrem poriadneho čistenia našich ulíc, krotenia bujarých kríkov či spustenia prvej fázy kosby sme sa zamerali aj na zveľadenie obľúbenej lokality všetkých obyvateľov a návštevníkov – Veľký Draždiak.

  • PREZLIEKACIE KABÍNKY

Veru tak, aj naše petržalské more si predsa zaslúži dôkladné hýčkanie a opateru. A tento rok sme začali naozaj zhurta. Iste ste si všimli vynovené prezliekacie kabínky.

Zatiaľ čo len v uplynulom roku sme ich vďaka petržalským makačom skonštruovali a osadili v najfrekventovanejších lokalitách Draždiaka dokopy až päť, teraz sme vandalmi poškodené pôvodné plátno boli nútení nahradiť drevenými doskami.

Nový materiál je odolnejší a veríme, že jeho prírodný vzhľad i trvanlivosť viac nebudú lákať všakovakých kreatívcov, ktorí si často v podguráženom stave myslia, že môžu všetko.

  • NOVÝ TRÁVNIK

Uplynulý týždeň sa zase chlapi z údržby pustili do vylepšovania trávnika. Teda, aspoň tých pozostatkov, ktoré nám z neho ostali. Veď každý sa chce predsa opaľovať na mäkučkej zelenej tráve a nie na hrboľatej kamenistej zemi, všakže?

Samotnému položeniu novučičkého trávnika predchádzalo navezenie až štrnástich vozidiel zeminy o objeme osem metrov kubických.

Príprava na položenie trávnika trvala tri dni, pričom následné uloženie zeleného koberca v zelených pásoch s rozmermi 40×100 centimetrov ďalšie tri. Spolu nám tak na petržalskom pobreží pribudlo až 800 metrov štvorcových trávnatej zmesi.

Aby sa nám ale dobre uchytila a slúžila svojmu účelu aj cez leto, potrebuje pokoj a vlahu. Práve z tohto dôvodu sa v lokalite nachádza oplotenie, ktoré, ak všetko pôjde podľa plánu, po šiestich týždňoch odstránime.

Dovtedy bude ešte nová trávička vždy v čase od pol noci do 5:00 rána v pravidelných intervaloch nasávať zadarmo vodu zo studne, ktorú nám ochotne poskytli priatelia z Beach Volley Clubu.

V zálohe máme aj ďalšie vylepšováky, o ktorých vás budeme určite dopredu a včas informovať.

Nateraz však ĎAKUJEME, že rešpektujete nepísané pravidlá a neničíte spoločný majetok. Veríme, že sa vám novinky pri našom petržalskom mori páčia a že si ich všetci spoločne počas nadchádzajúcej sezóny poriadne užijeme.

#petrzalkamaka #zelenapetrzalka

web od 2day