Pomôžte zlepšiť celomestskú parkovaciu politiku PAAS svojimi pripomienkami

Čas máte do 9. mája.

Celomestskú parkovaciu politiku PAAS z dielne kolegov z bratislavského magistrátu od 10. januára 2022 dobre poznáme aj z petržalských Dvorov 4.

V nadväznosti na regulované parkovanie magistrát avizuje rozšírenie ich parkovacej zóny v roku 2023 aj do ďalších lokalít, konkrétne DVORY 5 – 6 vrátane Šustekovej ulice a jej okolia.

Obyvatelia dotknutej lokality mali možnosť diskutovať o návrhu vrátane organizácie dopravy s vedením mesta i starostom Petržalky Jánom Hrčkom osobne ešte vo februári.

Na základe týchto pripomienok, ale i podnetov obyvateliek a obyvateľov aj z ďalších bratislavských samospráv, kolegovia z mesta počas uplynulých mesiacov pripravili viaceré vylepšenia sytému regulovaného parkovania PAAS.

Zmeny, ktoré si nevyžadujú úpravu Všeobecne záväzného nariadenia, už mesto postupne realizuje. Ide predovšetkým o zlepšovanie kontroly, zahusťovanie siete parkomatov, prípravu nového PAAS klientského miesta či zosúladenie časov regulácie jednotlivých zón.

Ale sú tu aj návrhy, ktoré si zmenu VZN naopak vyžadujú. Ich sumár nájdete ONLINE na úradnej tabuli mesta TU. Po vyjadrení sa odborníkov jednotlivých mestských častí teraz prichádzajú na rad s pripomienkami aj obyvatelia a obyvateľky, a teda aj vy milí Petržalčania a Petržalčanky.

Ak ste tak ešte neurobili, neváhajte svoje návrhy či postrehy k PAAS posielať na adresu parkovanie@bratislava.sk, poštou alebo v čase úradných hodín osobne na podateľni magistrátu na Primaciálnom námestí. Čas máte do UTORKA 9. MÁJA.

A čoho sa navrhované vylepšenia napríklad týkajú?

Návrh zmien okrem iného hovorí o zavedení možnosti platby parkovného cez SMS, možnosti vydávania 3 rezidentských parkovacích kariet na jednu osobu, zmene maximálneho limitu dĺžky vozidla pre vydanie rezidentskej karty zo súčasných 5,3 na 5,4 metra, prehľadnejšom používaní bonusovej karty, navýšení návštevníckych hodín, ale aj o návrhu nových zón v jednotlivých mestských častiach. VIAC INFO TU.

V mene kolegov z magistrátu vopred ĎAKUJEME za všetky vaše pripomienky a veríme, že spoločnými silami sa nám podarí z celomestskej parkovacej politiky vytvoriť úspešný a rozumný projekt uspokojujúci nielen všetkých obyvateľov Petržalky, ale i Bratislavy.

#parkovanievpetrzalke

FOTO: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

web od 2day