Májové číslo novín Naša Petržalka je na ceste k vám

Nájdete ho vo vašich schránkach aj vybraných inštitúciách.

Máj, lásky čas, sme si istotne všetci predstavovali trochu inak. Žiaľ, počasie veľmi nepraje vonkajším aktivitám, no nezúfajte. Máme pre vás náhradný program v podobe najnovšieho čísla samosprávnych novín NAŠA PETRŽALKA, ktoré je už v týchto chvíľach na ceste k vám.

Opäť sa tak môžete začítať do noviniek a zaujímavostí z diania v našej mestskej časti. V májovom vydaní novín Naša Petržalka sa okrem iného dozviete:

  • Čo Petržalčanom v petržalskej samospráve prekáža a čo naopak oceňujú? Zaujímavé detaily nám priniesol veľký dotazníkový prieskum v gescii mestskej časti Bratislava-Petržalka, ktorý sa stane východzím podkladom pre tvorbu strategického dokumentu programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) s názvom Petržalka 2029.
  • Žijú medzi nami; denno-denne sa starajú o to, aby Petržalka bola zelená a čistá, čo je vzhľadom na jej rozlohu skutočne neľahká úloha. Dbajú aj o výsadbu, pričom na zdravých stromoch im mimoriadne záleží. Takisto zastrešujú projekt petržalských predzáhradok, organizujú zber veľkoobjemného odpadu a pre majiteľov štvornohých chlpáčov sa snažia zabezpečiť čo najväčšie pohodlie. Keďže zastrešujú viaceré referáty, ich práce je oveľa viac, no nič to nemení na tom, že Petržalka vďaka nim pookrieva a zostáva naďalej zelená. Zoznámte sa s našimi kolegami a kolegyňami z oddelenia životného prostredia a územného rozvoja.
  • Aj v máji pokračujeme so zaujímavosťami najľudnatejšieho sídliska pri príležitosti 50. výročia položenia jeho základného kameňa. Tentokrát sa pozrieme, ako vyzerali vtedajšie verejné ihriská často budované významnými architektmi. Viac o týchto umeleckých dielach sa dočítate na stranách 8 – 9.
  • Obľúbené petržalské letovisko sa vďaka mestskej časti začalo pripravovať na sezónu. Okrem opravených prezliekacích kabínok sa jeho okolie vďaka novému trávniku navyše nedávno krásne zazelenalo. Čo práce na skrášľovaní Veľkého Draždiaka obnášali a na čo sa ešte môžete tešiť? Čítajte na strane 11.
  • Na marcovom zasadnutí zastupiteľstva Bratislava – hlavné mesto SR poslanci zobrali na vedomie čistopis urbanistickej štúdie, ktorá naznačuje, ako by mohla byť v budúcnosti využitá lokalita lemujúca budúcu trasu električky známa ako Centrálna rozvojová os Petržalka. Zástupcovia názorových protipólov a zároveň poslanci petržalského miestneho zastupiteľstva Ján Karman a Adam Sarlós pre našu redakciu vyjadrili dôvody ich rozličného postoja. Mimochodom, nezabudnite, už v utorok 23. mája od 17:30 prebehne v Dom kultúry Zrkadlový háj verejná prezentácia finálnej verzie urbanistickej štúdie, kde budete môcť klásť i svoje otázky. VIAC INFO V UDALOSTI.
  • V najnovšom vydaní Našej Petržalky pokračujeme aj so stránkami, ktorých obsah je v réžii kolegov z Bratislavský samosprávny kraj a Veolia Slovensko. Veríme, že vás ich články zaujmú a stanú sa pridanou hodnotou aj v bežných dňoch.
  • Chýbať, samozrejme, nemôže ani petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Pevnou súčasťou novín je aj naše sudoku.

Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz na PETRZALKA.sk/noviny alebo v mobilnej aplikácii Petržalka.

Stiahnuť si ju môžu všetci majitelia tabletov a mobilných telefónov: iOS: http://lnk.sk/boq5 a Android: http://lnk.sk/fcl3 . Nezabudnite nám tiež dať v komentároch vedieť, či sa noviny dostali až k vám. ĎAKUJEME!

#nasapetrzalka

web od 2day