Projekt Ulice na hranie privíta i Petržalčatá

Už 3. júna na ZŠ Černyševského.

Začiatkom roka sme vás informovali, že Bratislava  spolu s Metropolitným inštitútom Bratislavy a Unicef Slovensko rozširujú projekt Ulice pre deti.  Jeho hlavným cieľom je zvýšiť bezpečnosť detí a žiakov v okolí základných škôl. Sme veľmi radi, že k tejto užitočnej myšlienke sa doteraz priklonili dve petržalské vzdelávacie inštitúcie – ZŠ Budatínska 61 a ZŠ Černyševského 8.

Pod hlavičkou projektu Mesto pre deti Bratislava od apríla do septembra organizuje jednu z najväčších akcií v jej histórii na na podporu bezpečnejšieho pohybu detí s názvom Ulica na hranie.  V skutočnosti ide o 10 jednotlivých festivalov, ktorých myšlienkou podľa organizátorov je meniť okolie škôl na živý verejný priestor s novými príležitosťami pre hru vonku. „Naším cieľom je opäť prinavrátiť to, čo kedysi fungovalo úplne bežne – aby sa deti tešili na spoločnú hru vonku, navzájom sa spoznávali a zažívali malé dobrodružstvá,“ hovorí Sandra Štasselová, urbanistka a koordinátorka projektu z MIB-u. Po vzore iných mestských častí sa o naplnenie tohto zámeru pokúsia aj v dvoch základných školách v správe našej mestskej časti. Konkrétne na ZŠ Černyševského už v sobotu 3. JÚNA od 10:00, pričom ZŠ Budatínska ju vystrieda 9. septembra.

V tejto súvislosti, prosíme, NEZABUDNITE NA DOČASNÉ DOPRAVNÉ OBMEDZENIA. V sobotu medzi 6:00 až 19:00 sa úsek Černyševského ulice pred základnou školou premení na pešiu zónu. Z tohto dôvodu bude lokalita v uvedenom čase uzavretá a obchádzková trasa povedie cez Mánesovo a Muchovo námestie.

Veríme, že vám opatrenie nespôsobí veľké vrásky na čele, veď všetci predsa chceme, aby sa deti mohli slobodne a najmä bezpečne hrať, no nie? Zahoďte teda starosti a príďte si spolu s našimi Petržalčatami užiť verejný priestor pred školou inak ako v bežný deň, navyše s extrémnou dávkou zábavy, hudby a všakovakých zaujímavých aktivít. Chýbať nebude ani stánok našej samosprávy, kde sa už teraz tešíme na vaše postrehy a tipy pre krajší život na zelenom sídlisku. VIAC INFO TU .

#petrzalkapomaha

web od 2day