Do rezidentskej zóny pribudli Starhradská a Tematínska

Mimo modrých boxov na severnom brehu Draždiaka už nezaparkujete.

Koncom minulého roka petržalskí rezidenti v zónach Dvory 1 – 3 a Dvory 5 – 6 začali užívať výhody takzvaného zazónovania.

Po vyznačení nových modrých pozdĺžnych i šikmých miest a osadení dopravných značiek ZÓNA je tak parkovanie v daných petržalských lokalitách možné už len vo vyznačených boxoch. Po novom sa k nim pridáva ďalšia lokalita – Lúky 6. V prvej fáze ide zatiaľ konkrétne o ulice Starhradská a Tematínska, kde od roku 2019 rovnako platia pravidlá nášho Petržalského parkovacieho systému.

Ako už býva zvykom, motoristi sa nemusia hneď obávať sankcií. Spočiatku budeme “iba” zbierať počty priestupkov a upozorňovať na nové zónovanie, čo potrvá do 11. JÚNA.

Pre tento účel nám poslúžia aj naše zelené, modré a oranžové letáčiky, ktoré si v prípade porušenia pravidiel parkovacej politiky vodiči nájdu za svojim stieračom.

Veríme, že si za necelé dva týždne aj obyvatelia tejto lokality s nerezidentami na nastavený systém zvyknú, pretože následne už budeme postupovať podľa pravidla – najzávažnejšie a najväčší počet priestupkov rovná sa nahlásenie pre pokutovanie a papuču od Mestská polícia Bratislava alebo odťah od našej Petržalskej odťahovky. 

Všetkým nerezidentom aj v tomto kontexte pripomíname povinnosť registrácie do nášho Petržalského parkovacieho systému cez mobilnú aplikáciu URBI – Cestovanie vo vrecku.

Práve s jej použitím môžu aj naši návštevníci V PONDELOK AŽ ŠTVRTOK OD 07:00 DO 18:00 a OD PIATKA 07:00 DO NEDELE 18:00 i v tejto novej rezidentskej zóne v rámci modrých boxoch parkovať BEZPLATNE ako doteraz.

A ako sme avizovali ešte na jeseň minulého roka, s rozširovaním bezplatných petržalských modrých parkovacích zón plánujeme pokračovať aj v ďalších lokalitách, no nateraz musíme z pozície mestskej časti počkať na schválenie našich projektov Krajským dopravným inšpektorátom Bratislava.

V mene našej samosprávy všetkým šoférom ĎAKUJEME za rešpektovanie pravidiel. Prajeme im veľa šťastných kilometrov a veríme, že zmeny prinesú požadovaný efekt.

#parkovanievpetrzalke

web od 2day