Na kúpanie na Veľkom Draždiaku budú opäť dohliadať záchranári

O bezpečnosť návštevníkov petržalského mora bude postarané až do septembra.

Keď sa povie pobrežná hliadka, azda každému sa okamžite v hlave vybaví známa znelka obľúbeného seriálu z 90-tych rokov Baywatch.

Opálené vyšportované telá ochotné urobiť pre záchranu ľudského života naozaj čokoľvek.

No nielen americké, ale aj tie petržalské pláže sa môžu chváliť vlastným Mitchom Buchannonom a jeho tímom.

Je ním Vodná záchranná služba zo Spolku ochrancov vôd Octopus, ktorej členovia sa rovnako ako po iné roky budú aj tentokrát starať o bezpečnosť všetkých návštevníkov.

Dozerať na vás budú každý deň od pondelka 26. júna do nedele 3. septembra, a to vždy od 10:00 do 18:00 vrátane víkendov a sviatkov. Výnimkou budú iba dni, kedy počasie kúpaniu veľmi priať nebude.

Ich stanovisko nájdete na brehu po ľavej strane bufetu Barracuda a zároveň bližšie smerom k nemocnici.

K dispozícii budú mať, samozrejme, aj čln, automatický defibrilátor, kyslíkový prístroj, potápačskú výstroj a takisto kontajnerový sklad na uskladnenie potrebnej výbavy.

Napriek ochote našich záchranárov pomáhať a kedykoľvek zasiahnuť, dbajte, prosíme, na vašu bezpečnosť i bezpečnosť vašich ratolestí v prvom rade vy sami.

Nepreceňujte svoje sily, moc slnečných lúčov ani čaro viacpercentných nápojov. Veď si predsa chceme všetci spoločne užiť čo najkrajšie leto plné pohody a veselosti. Tak na čo zbytočne pokúšať osud, no nie?

ĎAKUJEME našim záchranárom za cennú spoluprácu a vám, milí Petržalčania i návštevníci zase za solidárnosť. Vidíme sa pri najväčšom petržalskom mori!

#petrzalkazije #petrzalkapomaha #letovpetrzalke

web od 2day